r
Nosalty Logó

Halkrémes sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halkrémes sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 285 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4517 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1710 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felbontjuk a szeletelt sajtot, vagy géppel közepes vastagságú téglalap szeleteket vágunk, se túl vastag, se túl vékony ne legyen - könnyen tekerhető, alaktartó állagú. Természetesen erre alkalmas, nem lukacsos sajtot válasszunk, én trappistából készítettem.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a sajtszeleteket, és 50 fokos sütőbe helyezzük pár percre - kissé kezdjen olvadni, de ne olvadjon szét! Akkor jó, ha a formáját még tartja, de már látjuk, hogy alakítható állagú.
  3. Kivesszük a sajtot a tepsiből, mindegyikbe belenyomjuk a díszítősablont, és ujjunkkal a paprikát vagy egyéb fűszert (pl. bors, őrölt kömény, őrölt rozmaring) a minta mélyedéseibe nyomkodjuk. Nyújtófával kicsit át is mehetünk rajta. Határozott mozdulattal felemeljük a sablont. Ezt mindegyik sajtszeletnél elismételjük.
  4. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot és a szardíniákat (fejüket, farkukat leszedjük, gerincüket kihúzzuk) széttördelve, végül a citrom levét belenyomjuk. Egy villával szépen elkeverjük, minél egyneműbb állagra törekedjünk.
  5. Folpackban rudakat formázunk a halkrémből - nekem 2 db jött ki belőle (amilyen átmérőjű tekercset szeretnénk), és hűtőbe helyezzük. Egy óra múlva elővesszük a rudakat, és a sajtszeletekkel körbetekerjük- a sajtszelet szélénél a halkrémet is elvágjuk. Salátaágyon, tojással, paradicsommal, rukkolával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30 cm
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1740
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Húsvétra, szilveszterre, bulikba kiváló színfoltja lehet a hidegtálnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegtálak királynője lehet a mintás sajttekercsünk. Én nagyon szeretem a halkrémet, sajttekercsben szerintem kiváló. A minta elkészítése a sajtra nem bonyolult, és sokat dob a megjelenésén. Maminti art sablonnal díszítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek