r
Nosalty Logó

Halgombóc joghurtos mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Halgombóc joghurtos mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a halgombócokhoz

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

Összesen 377 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a halgombócokhoz

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

Összesen 1505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a halgombócokhoz

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

Összesen 117 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    762 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 377 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5100.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3046 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 1505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a halgombócokhoz

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

Elkészítés

Hozzávalók a halgombócokhoz

  1. A feldarabolt pontyfilét aprítóba tesszük két gerezd fokhagymával.
  2. A száradt vagy pirított zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe.
  3. A vöröshagymát, a petrezselymet és a kaprot finomra aprítjuk.
  4. Kinyomkodjuk a beáztatott zsemlét, és egy nagyobb tálba helyezzük. Hozzáadjuk a pontymasszát, a vöröshagymát, a petrezselymet, a kaprot, valamint 4 evőkanál zsemlemorzsát és a tojásokat.
  5. A halgombócok hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a joghurtos mártást.
  6. Ha letelt a fél óra, egy serpenyőben olajat hevítünk, a halas pépből pedig gombócokat formázunk, amiket aztán pankómorzsában vagy zsemlemorzsában meghempergetünk.
  7. A halgombócokat két adagban szép aranybarnára sütjük, és a joghurtos mártással kínáljuk.

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

  1. A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és a citromlével.
  2. Belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a chilit, majd jól elkeverjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 21533
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Extra roppanós halgombócok friss joghurtos mártással? Naná! :)

Hozzávalók

Hozzávalók a halgombócokhoz

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?