Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé kiadósan finoman Pöszmösztől recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 718 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 4307 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 36 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JanoviczkiImréné
Pöszmösz / JanoviczkiImréné Sun, 2013-01-06 18:38

Szia Wasabirozi!Igen nagy horgász ,de a Dunán ritkán fogni pontyot,főleg télen amit meg nyáron fog az meg harcsa keszeg kárász abból ritkán főzök halászlevet.Igen jól át kell mosni a halat ha Te pucolod/belezed ki otthon .A keserű fog igaz nem a szájában hanem a fejében található ill. a fej és a törzs találkozásánál attól függ hogy sikerül levágni a fejet nekem néha itt néha ott van .a konyhakész apró hal alatt azt értettem ami fel van szeletelve meg van tisztítva a pikkelyektől belektől.Ja és igen én nem hagyom ki a kockát ugyanis jó ízt ad neki .Gondolom a pirospaprikát sem hagyod ki belőle?! :) A hal nem igazán adja meg azt a pikáns ízvilágot neki.Igen le lehet fagyasztani semmi baja nem lesz felolvasztás után! :)

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2013-01-06 13:19

Szia. Érdekes a történet és a recept is. A lelkes horgász BOLTBAN veszi a halat? Lehet, hogy nem is horgászni jár!? Az apró hallal nem kell vacilálni, nem vacakolni? Jól átmossuk a halat? A keserű fog hol van a hal szájában? Ennyi hal és még 6 db. halászlé kocka? A konyhakész apró hal milyen fajta? A maradékot lefagyasztani??? Számomra ez a recept nem szimpi!

JanoviczkiImréné
Pöszmösz / JanoviczkiImréné Sat, 2013-01-05 10:50

Szia nos mi paszírozunk és darálunk is :)))) A szálkáktól lesz sűrübb persze nem a dinoszaurusz méretűektől hanem amik vékonyak ,de igen a darálást senkinek nem ajánlanám hogy kihagyja ugyanis isteni lesz ettől a halászlé :)
Egyébként pont tegnap csináltunk még 10literrel valószínű fagyasztok is le majd belőle így ha megkívánjuk csak előkapom a fagyasztóból. :D

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Fri, 2013-01-04 13:44

Szia. Én évek óta passzírozás helyett darálom a halat. Kiszedem a nagyobb,csontos szálkákat. és a többit kb 2 perc alatt ledarálom. Sokat könnyít a halászlé elkészítésén ez a módszer. Ha gondolod próbáld ki, ha Te/Ti is annyira szeretitek a halat. ahogy én, akkor tutira át fogsz térni! :D

718
ponty 4 kg
hal 1.5 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
halászlékocka 6 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 6 l