r
Nosalty Logó

Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 699 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    240.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    560 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    4548 micro
Összesen 2794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3126 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajat beleöntjük egy 26 cm átmérőjű, 5 cm magas serpenyőbe, hozzáadjuk a fokhagymát, és mérsékelt lángon addig tartjuk, amíg a fokhagyma halvány aranybarnára nem sül. Szűrőlapáttal kivesszük, félretesszük.
  3. A fokhagymaízű olajban oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a halszeleteket. Szűrőlapáttal kiszedjük, és alufóliával letakarjuk, hogy ne hűljenek ki. (50 fokra előmelegített sütőbe is betehetjük, míg elkészül a ragu.)
  4. Az eddig használt serpenyőben kb. 2 perc alatt összemelegítjük az olajbogyót és az aszalt paradicsomot.
  5. Elzárjuk alatta a tüzet, rászórjuk a petrezselyemzöldet és a félretett, sült fokhagymát. A kész ragut a meleg halszeletekre kanalazzuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5265
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Foszlós belű kenyérrel tunkoljuk ki az olívaolajos ragut!! Megjegyzés: Szicíliában kardhalból sütik, itthon könnyebben beszerezhető hozzá tőkehalfilé. Próbáltam afrikai harcsafilével és tilápiával is, nagyon finom mindkettőből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámát érdemes végigfőzni!! Élmény ilyen hozzávalókkal dolgozni, a végeredmény a mi ízlésünknek tökéletesen megfelel. A mediterrán konyha nagyon közel áll hozzám, így érthető, hogy az újság telitalálat nekem, számos receptjét elkészítettem, ez egy kis ízelítő belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek