r
Nosalty Logó

Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1278 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1278 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 5111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 375 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet kettéosztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vöröshagymás tepertőkrémet és a zsírt. Téglatest alakúra egyengetjük, és félretesszük. Fél dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és összekeverjük a cukorral. Szintén félretesszük.
  2. A liszt másik felébe beletesszük az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a bort, a sót és a cukros tejben kelesztett élesztőt. A tésztát elkezdjük kidolgozni (én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem), miközben adagoljuk hozzá a tejet. A tészta közepesen lágy, hólyagos kalácstésztához kell, hogy hasonlítson. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepertős tésztát szintén ekkora méretűre nyújtjuk, és ráhelyezzük a megkelt tésztára. A téglalap jobb felét középre hajtjuk, majd ráhajtjuk a bal oldalát. A kapott keskeny téglalap alsó részét középre hajtjuk, és ráhajtjuk a felső részt. Ruhával letakarva pihentetjük 20 percet.
  4. Az idő letelte után kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A hajtogatást megismételjük még kétszer.
  5. A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és késsel bevagdossuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, amit sütőlemezre teszünk.
  6. Amíg pihennek a pogácsák, addig előmelegítjük a sütőt 190 C-ra. A sütőlemezre tett pogácsákat 20-25 perc (ez egy tepsi sütési ideje) alatt szép pirosra sütjük. Langyosra hűtjük, és egy tálon gusztusosan elhelyezve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4011
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 13.

Ajánló

A tejet fokozatosan adagoljuk, mert a liszt fajtájától függően lehet, hogy kevesebbre lesz szükség. Ezt a mennyiséget én 3 adagban sütöttem ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajtogatott pogácsa vöröshagymás tepertőkrémmel
Lizinka_ 588 recept

Babgulyás mellé készítettem ezt a finom, puha, leveles pogácsát. A vöröshagymás tepertőkrém pedig nagyszerűen feldobta az ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek