Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajtogatós pogácsa recept

hozzászólások (21)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tetejére

  • 8 g sajt (el is hagyható)29 kcal
  • 5 g tojás6 kcal
összesen: 714 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A tésztához

A tetejére

  • 100 g sajt (el is hagyható)352 kcal
  • 55 g tojás69 kcal
összesen: 8586 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tetejére

  • 5.1 g sajt (el is hagyható)18 kcal
  • 2.8 g tojás4 kcal
összesen: 440 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

memilia
memilia Fri, 2014-10-24 21:28

Szia Nóra,
kicsit megkésve, de jelentem, ez is elkészült. Két napja készítettem el, és eddig ez volt az első "kudarcom". Kezdem ott, hogy nekem nem puha, hanem inkább omlós lett. Ez direkt ilyen? Vagy puha kellett, volna, hogy legyen?
Amit elrontottam, kevés sót és tejfölt tettem bele, de ezt már későn vettem észre.
Amit nem tudok hova tenni, az az élesztő. Felfuttatás rendben, első kelés rendben, az első hajtogatás utáni pihentetés alatt is kelt. Utána viszont mintha meghalt volna a tészta. Sem a további pihentetés alatt sem a sütőben nem kelt.
Cserébe nem változott az állaga másnapra. Kicsit elkenődtem, de feladni nem fogom! :)
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2014-10-25 03:50

Szia Emi,

na hát most megfogtál...az omlósság ok, a zsír miatt ez bizony hajlamos morzsálodni, de az élesztős probléma új. Nem nagyon találkoztam még a problémával. Sokszor hajtogatós recepteknél normális, hogy egyre kevesebb ereje van az élesztőnek, de nekem azért szépen meg szokott kelni, csak nem annyira látványos, mint az első kelés. Nincs egy fotód róla? Kíváncsi vagyok, hogy néznek ki, hátha úgy okosabb lennék... Sajnálom, hogy nem sikerült. :( De azért további jó próbálkozást, és több sikert a későbbiekhez. :)
Szép hétvégét!
Puszi!
Nóra

memilia
memilia Sun, 2014-10-26 23:40

Szia Nóra!
Képem sajnos nincs róluk, de ha legközelebb is így sikerülnek, majd küldök. :) Addig próbálkozom több kelt tésztával is, hátha rájövök a titokra.
Üdv
Emi

mpuskas
mpuskas / mpuskas Sat, 2014-02-22 21:26

Kedves Dacota!
Ma megsütöttem a pogit, nagyon finom lett, szuper recept. Köszönöm
Üdv.

meretszeger
meretszeger Tue, 2013-11-05 12:01

Kedves Dacota!
Ilyen finom pogácsát még nem ettünk!!! Szerettem volna fagyasztani belőle,hogy legyen máskora is,de esélyem sem volt rá olyan gyorsan elkapkodták! Köszönjük a receptet!!!! Üdv: Csilla

Klári55
Klári55 Wed, 2012-01-25 20:57

Ha reggel kiveszed a hűtőből akkor is kell hajtogatni,ugyanúgy mintha akkor készítettük volna? a hűtőben kelesztést most kezdem tanulni.köszi a segítséget

belubi
belubi Tue, 2011-05-17 19:51

Kedves Dacota!
Hát szót fogadtam Neked, az este még begyúrtam a tésztáját, mindent ahogy kell,
ma délelőtt pedig kisütöttem. Nagyon formás leveles lett ez a pogi. Az éjszakára babot is áztattam be
levesnek, mert a bablevest ilyen finom pogácsával szeretjük. Köszi a receptet. Ilyet sütök máskor is.

belubi
belubi Mon, 2011-05-16 20:20

Szia kedves Lidi! A sütésedtől már 2 és fél hónap is eltelt, de nem jelentkeztél, hogy hogyan sikerült.
Csak nem kudarcba fulladtak? (Na jó, csak vicceltem) Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom és
ropogósak lettek. Ezt megcsinálom én is, mert jól hangzik a recept. Férfi léttemre, meg van a holnapi programom. Hajrá!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2011-05-16 20:48

Kedves Belubi!
Sok sikert hozzá!
Ha nagyon ráérsz ma este, gyúrd be, és éjszakáztasd a hűtőbe. Reggel ha kisütöd...isteni lesz!
Szép estét!
Üdv:
Nóra

meskete
meskete Tue, 2010-01-19 15:39

Ez egy nagyon finom pogácsa. Felére sajtot szórtam, a másik felére nem. De, nem is igazán kell rá sajt.
Egyébként meg nem csapott evőkanál, hanem inkább kicsit pupos evőkanál só kell bele és nem lesz sótlan. Disznóvágásra csináltam és hát ez fogyott a legjobban. Pedig oda csak másnapra jutott ki.
Köszönöm Dacota, nagyon jó recept!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-01-19 16:34

Kedves Meskete!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Én is mindíg felesbe csinálom sajttal, mert van aki úgy szereti, de részemről én is a sajt nélkülieket pusztítom!:)

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2010-01-12 23:41

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mi történik akkor, ha már kiszaggatva még pár órát hagyom (csak később szeretném megsütni). Túlkel? Hűtőben? Vagy nem lesz semmi baja? Köszi előre is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-13 01:37

Szia Durcs!
Hát én kiszaggatva még soha nem pihantettem, de mivel nyersen egy egész éjszakát is kibír a hűtőben és nem kel túl, szerintem ha kiszaggatás után letakarod és nem teszed túl megelg helyre, akkor nem lehet baja!

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2010-01-14 23:22

Szia, köszi a tanácsot, kipróbáltam, és tényleg nem lett semmi baja (3-3,5 órát állt a hűtőben kiszaggatva). Finom, de nekem elég száraz lett, biztos túl kicsire szaggattam. Te mekkorára szoktad? (Negyed adagot csináltam, így lett 42 pogi.) Illetve szerintem elég kevés bele a só. De azért köszi a receptet! : )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-15 01:55

42 tényleg szép szám negyed adagból:) Én a normál pogácsaszaggatóval szoktam, az kicsit nagyobb, mint egy átlag pálinkáspohár. Nem tudom, mennyit segítettem ezzel:) A só meg, hát...bevallom, ritkán méregetem, általában csak érzésre szórom, ez az adag az originál receptből volt. De örülök, hog kipróbáltad!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-01-12 15:23

Kedves Lidi!
Sajnos ez is az a fata sós, ami másnap már nem olyan, mint frissen. De tényleg működik a fagyasztós módszer. Sütés után 1-2 órával, mikor kihűlt, irány a fagyasztó, és bármilyen sütőben (kisgrill, klasszik melegszendvicssütő, rendes sütő) elég neki 5 perc, senki nem mondja meg, hogy nem teljesen originál:) És tényleg hatalmas adag, legalább 50 pogácsa kijön belőle. Nálunk szinte mindig van a fagyaztóban, ha hirtelen vendég jön, vagy ha csak úgy pogácsáznánk reggelire...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-12 15:04

Elolvastam a receptet....nem lehet rossz!
Másnapra is olyan finom marad?
Sok fajta sósat kipróbáltam már....de csak igazán aznap finom!
Ha letakarom megeriszkedik,ha nem takarom le.......akkor meg kiszárad!
Üdv
Lidi

dombi0305@freemail.hu
dombi0305@freemail.hu Sat, 2011-02-26 01:51

Kedves Lidi!ez a pogi recept is kitünő,de ha azt szeretnéd hogy ne száradjon ki másnapra,akkor annyit kell változtatni a recepten,hogy .1kg liszt,2 kis tejföl!50dk ráma,2csapott evőkanál só.szük tejfőlős pohár tejbe kis cukor ,5dk élesztőt,feloldani.a tojás nem kell mert attól is szárazabb a tészta,Ez másnap is puha,és finom!A tetejét kinyújtás után berácsozni,tojással lekenni,sajtot ráreszelni,vagy anélkül,és ezután szaggatni,igy szaporább mint eggyenként.kenegetni.ÜDV:ERI.

Lidi
Lidi Sat, 2011-02-26 08:19

Üdvözlet!
Köszi a receptet,ma éppen sütök,úgy hogy egy fél adagot mindjárt be is gyúrok.Majd jelzem egy pár nap múlva,hogy milyen volt!
Üdv.
Lidi :=)

714
finomliszt 100 dkg
vaj 30 dkg
disznózsír 20 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
élesztő 50 g
1 ek
cukor 1 csipet
sajt 10 dkg
tojás 1 db