Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás-párolt csirkeszárny recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1180 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 2358 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 119 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diuska30
davido / diuska30 Wed, 2014-02-19 14:03

Sziasztok,magyarorszagon hol lehet hajdinat kapni?mindig viszek magammal,ha hazamegyunk,de ahogy nobel a gyerekek,igy gyerul a hazalatogatas,es az utanpotlas a csaladnak.koszonom a valaszt Spore is

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-13 19:12

 Kedves Ildiko!Tetszik a recepted.mert en is szeretem a gyombert es a hajdinat is.Csak egy javaslat,de biztos te is tudod,hogy jobb izu a hajdina ha fozes elott megpiritjuk.Gombaval parositva is nagyon finom,es egeszseges.Udv!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Fri, 2010-08-13 21:09

Szia Husika!

Köszönöm a hozzászólásod! Lehet, hogy tudtam, csak már elfelejtettem, hogy a hajdina jobb megpirítva. Köszönöm a javaslatot!
Az is igaz, hogy a hajdina úgy egyébként nem a kedvencem, de így nagyon ízlett.
Ildi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Mon, 2010-08-09 09:17

Szia Kereszt-Anyóca!

Hogy haladsz az új ízek kipróbálásával? Örömmel olvasom, ha írsz beszámolót!
Tegnap vettem indiai fűszerkeveréket. Meglátjuk, hogy mi kerekedik ki belőle.

Ildi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-26 10:12

Ildi!Köszi, hogy én lehettem a Kereszt-Anyócája a csodás receptednek.Örülök, és nagyon jól esett a gesztusod!!Forognak az agyamban az ötletek, és a saját gondolataimat, némi spéci szakács ötleteinek papírra vetett változatával átnyálazom, és lesz a héten és a jövőhéten alkotás, bár a napfény is jöjjön vissza, a fényképek miatt!!!Wokom nekem is van, de nekem se úgy megy ám, ahogy azt a TV Paprika c. főzős műsorban láttam.Ezért valószínű, csirkével kezdem, mert nekem se jött be úgy a marha,mint nekik, vagy az inkább borjú lehetett, mert annyira hamar készen volt vele???Mi meg órákig főzzük a vadast, marhahúsból.Legalábbis anyumtól ezt láttam és tanultam.Tegnap láttam szintén ezen a csatornán,Martha Stewart főzését, kínait csináltak wokban, de ott elmentek egy kínai boltba,és a lángra, a gázos lángra vettek egy spéci kiemelőt, amire a wokot kényelmesen rá lehet tenni és nem borul fel,és kavarászhatsz benne, ahogy akarsz.Na, én még ezt le akarom vadászni,lehet a pesti barátnőmet kérem meg?hm...hozott még quinoát, meg curryt, konzerv kókusztejet, rizslisztet, balzsamecetet aszalt paradicsomot,sáfrányt,spéci kínai tésztákat,, meg rengeteg dolgot, vagy 20 ezer Ft-om ráment, de ezekkel az alapanyagokkal nagyon sokáig el leszek, és csak alkotni kell!!!Neked is jó hétkezdést, és jó munkát, jó főzést, amikor teheted.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-25 21:28

Kedves lotifut!Köszönöm szépen, hogy írtál.Annak meg külön örülök, hogy a névadói tippem megtetszett.Igazad van, a rizst is így csinálom, a végén kikapcsolom, és vagy 3 konyharuhával beborítva hagyom a szemeket kiperegni.A köles, a bulgur és a kuszkusz, meg tahini mostanában, itt a többiek csodás receptjei miatt kapódott fel a fejemben, mint elkészítendő étel ötlet, és azok a csodás indiai, arab, kínai fűszerezések, hát nem semmi.Van egy pesti nagyon kedves ismerős, és itt van lent a mi városunkban nekik nyaralójuk, és hozott nekem kuszkuszt, tahinit, bulgurt, vöröslencsét, kardamomot, kínai ötfűszerkeveréket, meg curryt három félét, sötét és világos szójaszószt, stb.,stb.,...úgyhogy még tart a nyári szünet, van elég időm, hogy kipróbáljam ezeket a csodákat.Remélem, a gyerkőceimnek is tetszeni fog az új ízkavalkád.
További jó főzést Neked is!Éva-Anyóca

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Mon, 2010-07-26 09:27

Kedves Éva-Anyóca!
Kedves Kereszt-Anyóca! :)

Név változtatás megtörtént! :) Köszönöm!
Most felsoroltál egy-két olyan dolgot, amiről hallottam már, de még nem dolgoztam vele. A vöröslencse és a köles szintén egy kellemes íz a palettán. A kölest szoktam köretként (bele valamilyen, az ételhez illő zöldfűszerrel - lestyán, tárkony - keverve, vagy édességként (lekvárral vagy pudinggal a tetején/benne). Inspirál a leveled, hogy újra belevessem magam én is a távol-kelet ízvilágába. A helyzet az, hogy van egy wokom is, amiben próbáltam úgy főzni, mint ahogy a "nagyoktól" a TV-ben láttam. Nem volt sikerélményem.... Nálam nem fő-sül meg az étel olyan hamar, és valahogy nem az igazi. Persze az is lehet, hogy a tűzhely rózsája nem alkalmas erre. (Egyszer valahol láttam olyan tűzhelyet, aminek az egyik lángja wokban történő főzésre alkalmas.Sajnos nem emlékszem, hogy hol volt...) Tervezem, hogy egy párórás gyorstalpaló kínai főzőtanfolyamon vegyek részt. Biztosan van ilyen is.
Ha van kedved kérlek írd meg, hogy éppen mit sikerült "kreatívkodnod" az új alapanyagokból. Kíváncsi vagyok! (Ha ide nem akarod, akkor privátban is mehet.)
Örömteli hétkezdést!
Ildi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-25 15:05

Mennyi idő kell a hajdinának, hogy megfőjjön??Nagyon érdekes recept, és bár nem vagyok vega, meg a család se, meg bio mániás se, de az újdonság ugye gyönyörködtet,kipróbálnám, találtam városunkban egy boltot, ahol láttam hajdinát.Ki kell próbálni, csak írd meg, ennyi idő a főzése, mert ugyanis a csirkeszárny az nem sok.Elég neki annyi, amit írtál?Mert akkor szuper.Köszi Éva-Anyóca
név lehet pld.:Hajdinás-párolt csirkeszárny, Fűszerekben párolt hajdinás csirkeszárny,...

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Sun, 2010-07-25 20:33

Kedves Gregoreva - Éva-Anyóca! :)

Köszönöm a nevekre vonatkozó javaslatokat! Ha lehet, az elsőre fogom módosítani a recept címét. :)
A hajdinának valóban elég annyi idő, amennyit írtam. Félidőben hozzáteszed és kb. 10-12 perc alatt készre főzöd. Ha lezárod alatta a gázt vagy áramot, és kb. 5-10 percre letakarod egy-két száraz konyharuhával, akkor egy picit "megpihen". Jót tesz neki. (Ha rizst készítek, akkor is így teszek a végén.)
Az érdekesség annyi, hogy kb. 1,5 évig vegetariánus voltam. Sok új alapanyagot, fűszert (köles, bulgur, medvehagyma, nyers csalán, stb.) kipróbáltam, megkóstoltam. A hajdina sehogy sem ízlett, hiába fűszereztem így vagy úgy. Ezzel az elkészítéssel viszont nagyon a kedvencemmé vált! :)

A fent említettek közül a bulgur a nyerő! Picit olyan, mintha tarhonyát ennél. Volt olyan alkalom, hogy munkába menet reggel beáztattam, hogy este már csak főzés legyen hátra. Nem kellett! Pont annyira puhult meg (szívta magába a vizet), hogy élvezhető legyen az íze.

Csak biztatni tudlak! Ha bármi további kérdés van, itt vagyok! :)

Ildi

1180
csirkeszárny 8 db
fehér spárga 40 dkg
gomba 40 dkg
hajdina 30 dkg
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint