r
Nosalty Logó

Hajdinás-párolt csirkeszárny

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szabolcsi Ildikó
Hajdinás-párolt csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    857 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1988 micro
Összesen 2194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük és egyesével három darabba vágjuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. A gombát, spárgát és gyömbért megpucoljuk és daraboljuk.
  3. A csirkét kevés olajon elősütjük - 2-3 perc alatt -, majd a zöldségekkel együtt összerakjuk és szintén kevés olajon lassan sütjük-pároljuk.
  4. Félidőben hozzátesszük a hajdinát és készre főzzük. A fűszerezést mindenki szája íze szerint, de óvatosan!
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15845
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 09.

Ajánló

Ha valaki vegetariánus, a csirkeszárny helyett lehet szejtánt használni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajdinás-párolt csirkeszárny
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Ma kreatív napom volt. Nem néztem recepteket a mai ebédre vonatkozóan csak azt, hogy mi olyat találok a hűtőben, amiből ebéd készülhet. Lehet, hogy a fotó nem tökéletes - még - :), de nagyon-nagyon finom lett! Mindenkit bízatok arra, hogy próbáljon ki új ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek