r
Nosalty Logó

Hajdinás lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Hajdinás lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2188.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2889 micro
Összesen 1127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    321 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, sárgarépát és zellert.
  2. Alacsony lángon 10-12 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hajdinát, és felöntjük az alaplével.
  3. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet.
  4. Addig főzzük tovább, amíg az összes folyadékot be nem issza, közben időnként villával megkeverjük.
  5. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és ezután hozzákeverjük a lecsepegtetett lencsét.
  6. Az ecetet, a mustárt és a mézet egy kis befőttesüvegbe öntjük, ízlés szerint adunk hozzá frissen őrölt borsot, lefedjük, és alaposan összerázzuk, majd a salátára öntjük.
  7. A petrezselymet felaprítjuk, és a a salátához keverjük.
  8. Tálalásnál extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14948
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 12.

Receptkategóriák

Önmagában is isteni, de akár sült húsok mellé, köretnek is tökéletes választás. Na, meg a lencseáztatással sem kell bajlódni, ugye...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek