r
Nosalty Logó

Hajdinás-fehérboros kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Moncsa
Hajdinás-fehérboros kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6563.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    4321 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bort kb. 15 percig, lassú tűzön forraljuk, hogy kimenjen belőle az alkohol. Ha több, mint 0,5 dl elforr, felöntjük vízzel, hogy 3,5 dl-t kapjunk.
  2. Beleöntjük a bort egy keverőtálba, beleszórjuk a feldarabolt vajat, a cukrot és a sót is.
  3. Ebbe kerülnek a lisztek, aminek a tetejére morzsoljuk az élesztőt.
  4. Kiválasztjuk a kenyérhéj színét, és normál kenyérprogramon 750 g-os kenyér sütését.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3247
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Mivel többnaposan nem annyira finom, fogyasszuk frissen! Sóshoz, édeshez egyaránt illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszországban, malomban voltunk a múlt héten, és nagy örömömre volt teljes kiőrlésű hajdinalisztjük. Már alig vártam, hogy kipróbálhassam! Nem ért csalódás. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek