r
Nosalty Logó

Hajdina galuska

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hajdina galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 360 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 360 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4653.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    3261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy fazékban legalább 2 liter vizet teszünk felforrni. Ha felforrt, 1 kk sót teszünk bele.
  2. A lisztet, sót és xantánát összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat.
  4. Először csak fél deci vízzel keverjük el, majd 2-3 kanalanként adunk hozzá vizet, hogy sűrű, keverhető tésztát kapjunk. A tészta nem folyik, a kanállal megkeverve a kanál nyoma megmarad, és nem lapul el a tészta.
  5. Ha a víz forr, nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Legegyszerűbb, ha a nokedliszaggató fém vágólapját spatulával vagy késsel használjuk, mert a nokedlitészta olyan sűrű, hogy nem folyik át rajta, hanem passzírozni kell egy kicsit. Persze, ha eleve kaparós nokedliszaggatónk van, előnyben vagyunk.
  6. 2-3 percig főzzük, és kettévágunk egyet, hogy átfőtt-e. Leszűrjük, és tálaljuk. Nem ragad össze, mint a finomlisztes változat. Kihűlve, letakarva, hűtőben tárolható. Pár evőkanál vízzel újra felmelegíthető.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8053
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Ajánló

Sajttal megszórva, párolt zöldségekkel, pörkölttel egyaránt finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nem ettem nokedlit, mert nem akartam finomliszttel csinálni. De a csirkepörihez az dukált, úgyhogy megpróbálkoztam a hajdinaliszttel. Bevált! Persze több összekötő anyag kellett - ami itt tojás és xantána.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek