r
Nosalty Logó

Hagyományos máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hagyományos máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Összesen 581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Összesen 3482 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Összesen 141 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1840 micro
Összesen 3482 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Elkészítés

Kalácsos réteg

  1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait.
  2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre félretesszük.
  3. Közben az almákat megpucoljuk és lereszeljük, elkeverjük a fél citrom levével és 2 dkg cukorral.
  4. Egy magas falú, tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A kalácsokat finoman kinyomkodjuk, és a tálba tesszük. Lekenjük a baracklekvárral, megszórjuk dióval, és rászórjuk a reszelt almát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a citromlevet, a két kanál lekvárt és a porcukrot. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tetejére kenjük a habot, villával megcsíkozzuk, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 199
  • Össznézettség: 200563
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli desszert - kicsit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult!

Hozzávalók

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek