r
Nosalty Logó

Hagyományos francia töltött csiga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Hagyományos francia töltött csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Összesen 584 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Összesen 5848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    826 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 584 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    526.9 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    2699 mg
  • Foszfor
    3282 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    5484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4791 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    5277 micro
Összesen 5848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Csigák előkészítése

  1. Egy héttel a tervezett elkészítési idő előtt szedjünk csigákat. Figyeljünk gyűjthetőségi időre (április 1-től június 15-ig, máskülönben védett állat), illetve arra, hogy megfelelő méretű példányokat gyűjtsünk (értem ezalatt a 3 cm-nél nagyobbakat).
  2. Jól szellőző, árnyékos helyre tegyük (pl. gyümölcsrekeszbe, hálóval lefedve), és mindennap mossuk át friss vízzel, és keféljük át őket. Ekkor már ne adjunk nekik enni, hogy kiürüljön a bélrendszerük, és ne legyen zöld-ízük.
  3. Az elkészítés napján szintén tegyük meg a fentebb leírt rituálét különösen figyelve a nem aktív (visszahúzódott) példányok eltávolítására.
  4. Tegyük oda a főzővizet forralni fűszerekkel: rozmaring, babérlevél, vöröshagyma, egész fekete bors, ételízesítő, tetszés szerint oregánó, fehér- és sárgarépa. Amikor kellőképpen forr gyújtsunk egy gyertyát, adjunk hálát a csigáknak, és búcsúzzunk el tőlük beletéve a lobogó vízbe. Főzzük egy órát.
  5. Miután lehűltek a csigaházak, készüljünk oda a ház és a csigahús elválasztására: bal kezünkbe fogjuk a házat, majd egy villa segítségével és egy csavaró csuklómozdulattal húzzuk ki belőle. A legtöbb esetben ez könnyűszerrel megtörténik, ha netán beleszakad, az sem tragédia.
  6. A most már üressé vált csigaházakat újfent mossuk át.
  7. A csigatestekről vágjuk le a haslábukat, és ecetes vízzel többször súrolva mossuk át őket, amíg a nyálkaréteg teljesen el nem tűnik.

Töltőanyag elkészítése

  1. Robotgépbe téve kavarjuk krém állagúra a szobahőmérsékletű vajat, a lereszelt fokhagymát, egy kisebb apróra vágott vöröshagymát, a friss petrezselymet, a fekete borsot, sót és a fehérbort.
  2. Ízlés szerint a töltelékbe vagy legalább egy részébe tehetünk egy kis csavart: erdei gombákat vágjunk apróra aszalt paradicsommal, és dinszteljük meg, majd ezt adjuk hozzá a fentebb részletezett alap egy részéhez.

Összeállítás

  1. Egy vastagabb zacskóba töltsük a vajas keveréket, majd az egyik sarkát vágjuk le, hogy precízebben tudjuk adagolni a házakba a krémet.
  2. Egy réteg krém-egy csiga-zárókrém.
  3. Forrós sütőben süssük addig, amíg a vaj el nem kezd sercegni, és kellemes színt kap (kb. 30 perc)
  4. Együk franciásan bagettel. Locsoljuk meg citromlével.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 8665
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 08.

Ajánló

Ne egyedül álljunk neki a procedúrának, hanem inkább borozgatva, zenét hallgatva barátokkal.  (Mi hárman voltunk, és több mint két órát foglalatoskodtunk vele). A maradék vaj könnyen fagyasztható és fogyasztható mindenféle egyéb étellel (pirítósra kenve, húst sütni ...) Bátran kísérletezzünk egyéb töltelék-variációkkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos francia töltött csiga
csakegygourmet 72 recept

Egy kedves baráttal szeretünk előrukkolni nem hétköznapi ínyencségekkel (lásd később a szöcskereceptem) a különböző összejöveteleken. Így történt ez a legutóbbi házibuli alkalmával is, amikor is mindenki odáig volt a haslábúakért. Valahogy a gombás jobban ízlett az embereknek. Ez a 70 csiga kevésnek bizonyult a 25 fős baráti társaságnak. Aki szereti a tengeri herkentyűket, az eztán az éticsigát szárazföldi (macerás) kagylónak fogja hívni.

Hozzávalók

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek