Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás tönkölycipócskák recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 593 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 2373 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tetejére

összesen: 237 kcal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sat, 2015-11-28 09:40

Vajon ha nem cipócskákat sütnék, hanem egy kenyérkék, mondjuk egy püspökkenyér méretűt, mennyi idő alatt sülne meg?
Kipróbáltam már a boltban kapható sokféle tönköly, graham és teljes kiőrlésű kenyeret, elég vegyes tapasztalatokat szereztem. Kb. az ehetetlenül nehéz, sűrű kenyerektől a pillekönnyűig terjed a skála. A szerintem legjobb ízlik másoknak is, mert nem mindig lehet kapni. :-( Szívesen sütnék itthon, de még egy recept se vált be igazán.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2015-11-29 08:50

Szia! Örülök, hogy tetszenek a cipók. :) Szerintem ha kb. 10-15perccel tovább sütöd, az jó lehet. De mindenképp ellenőrizd tűpróbával. A sütési idő változhat, mert a sütők is különbözőek. De biztos sikerülni fog!
Ha esetleg még nézelődnél, mutatok párat a blogomról, hátha valamelyik megtetszik. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2015/10/otmagvas-kenyer-elotesz...
http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2015/09/vollkorn-kenyer-avagy-a...
http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2015/11/chiamagos-vekni.html Ez utóbbi a három közül a legtömörebb tésztájú. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Ági

firstlady
firstlady Sun, 2015-11-29 10:02

Köszönöm szépen.
Nagyon jó a blogod, a receptek és a képek is! :-)
Az az ötmagos kenyér csudaszép. Pont olyan szerkezetű, amilyet szeretek, és szinte éreztem az ízét, ahogy ránéztem.
Az a fő bajom, hogy el vagyok tiltva a fehér lisztektől, és a Te három receptedből is látszik, hogy minél egészségesebb összetevőkből készül a kenyér, annál tömörebb. Nem tudok megbarátkozni vele, inkább lassan leszokom a kenyérevésről.
Azért még nem adom fel! Talán kipróbálom graham lisztből + a kenyérliszttel készített öregtésztával.
Köszi még egyszer, további jó sütögetést kívánok!

593
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 2 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
víz 2.5 dl
cukor 1 csapott ek
2 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
szezámmag 2 ek
lenmag 1 ek
olívaolaj 2 ek
tej 2 ek
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek