r
Nosalty Logó

Hagymás-tofus Quiche Lorraine

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hagymás-tofus Quiche Lorraine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 740 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 2952 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 271 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 740 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8939.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    5095 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 2952 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

Elkészítés

töltelék

  1. A megmosott/szárazra törölt tofut felkockázzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagyma karikákat, az apróra felkockázott fokhagymát, a tojásokat, a rizs főzőkrémet és a fűszereket, és az egészet összekeverjük.

tészta

  1. A lisztet összegyúrjuk a kókuszolajjal, a tojásokkal, a himalája sóval és a xilittel könnyen formázható tésztacipóvá.
  2. A tésztacipóval kibélelünk egy piteformát a puszta kezünkkel, nem használunk nyújtófát.
  3. A tésztát a kibélelést követően egy hurkapálcikával végigszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Azért, hogy ne égjen meg a piténk széle, leterítünk egy darab alufóliával sütés közben.
  4. Amikor a tészta sütés közben hólyagozni kezd, megszurkáljuk ismételten a hurkapálcikával.
  5. Végül tofus tölteléket a "vakra sütött" (töltelék nélküli) pite tésztára öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben további kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1013
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "franciák pizzája", azaz a Quiche Lorraine [ejtsd: kis loren] a francia-német határról származik, vajas tésztából készül, és kihagyhatatlan része a sajt-szalonna kombináció. Úgy gondoltam, hogy kedvezek azoknak, akik nem fogyaszthatnak tejtermékeket, így elhagyom a vajat a tésztából, a főzőtejszínt/sajtot pedig a töltelékből... így született ez a recept, mellyel végső soron a vegetáriánusoknak is kedveztem, hiszen a húst/szalonnát is elhagytam belőle.

Hozzávalók

töltelék

tészta

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek