r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Hagymás rostélyos Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1769 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1769 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    452.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 5306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeletek szélét bevagdaljuk, hogy a majdani sütésnél ne pöndörödjön fel a széle.
  2. A hússzeleteket vékonyan megmustározzuk, frissen őrölt borssal jól megszórjuk, és némi olajban, ami elfedi, egy zárt edényben 4-5 napra a hűtőben felejtjük.
  3. A hűtőből kivesszük a húst, lisztbe forgatjuk, egy vastag edényben kevés olajatjól felforrósítunk, és ahússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk,tetejét eltakarjuk hagymaszeletekkel, majd1 dl vízet öntönk alá, és lefedve az edényt sütőbe helyezzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, és nagy tűzön újabb 3-3 perc alatt alatt megpirítjuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük 3 mm-es hasábokra, átöblítjük, megszárítjuk, és olajban pillanatok alatt szalmakrumplit készítünk belőle, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
  5. A hagymákat 2-3 mm-is karikákra szeljük, lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük forró olajban. A hűs tetejére halmozva kínáljuk az ételt.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 459
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 79663
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rostélyos Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Közel 30 éve nem készítettem el ezt a finom ételt. Megláttam a hentesnél a szép hívogató hússzeleteket, és nem volt visszaút.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek