r
Nosalty Logó

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 327 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    4177 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3985 micro
Összesen 1308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    319 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk. Hosszában egy centiméteres csíkokat hámozunk le belőle éles késsel. A héjas rész is 1 centiméteres legyen. (Legjobb krumplihámozóval dolgozni.)
  2. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk.
  4. A paradicsomokból két darabot leforrázunk, meghámozzuk, felkockázzuk.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk.
  6. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és körbe forgatva barnára sütjük. Ez a padlizsán méretétől függően negyed óra, 20 perc.
  7. A barnára, puhára sült padlizsánokat tűzálló tálba tesszük.
  8. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és tovább pároljuk. Sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, végül belekeverjük a petrezselymet.
  9. A padlizsánokat hosszában bevágjuk, fakanállal kitágítjuk a belsejét. Megtöltjük a zöldségekkel.
  10. A félretett, maradék paradicsomot szeletekre vágjuk, és a töltött padlizsánok tetejére tesszük. Aláöntünk egy csésze vizet.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  12. Hidegen, melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8001
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Ajánló

Remek előétel.

Receptkategóriák

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
8zsuzsa8 210 recept

Nagyon szeretem a török ételeket. Amikor Isztambulban jártam, első dolgom volt beszerezni egy török szakácskönyvet. Most végre ráérek kipróbálni a recepteket. Ennek nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek