r
Nosalty Logó

Hagymás babpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás babpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 788 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1141 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    127 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3213 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát hosszában kettébe vágjuk, lapos oldalára fektetjük, és vékony szeletekre vágjuk. Félkör alakú csíkokat kapunk. Ezt olajon megfonnyasztjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük a pirospaprikával. Ezután visszatesszük a tűzre, és rögtön ráöntjük a babkonzerv teljes tartalmát (a levét is) és a 2 dl vizet.
  3. Beleteszük a leveskockát, borsot, babérlevelet, erőspistát, szalonnabőrt (ha van). Fedő alatt felforraljuk, majd kicsire vesszük a tűzet, és 10 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
  4. Levesszük a fedőt, és még 10 percig fedő nélkül elfőzzük a felesleges vizet.
  5. Elzárjuk a tüzet, és beletesszük a ketchup-ot. Megkóstoljuk, és sózzuk, ha kell.
  6. Kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30574
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Fehérkenyér és sima víz illik hozzá! A végén pedig fel lehet hajtani egy kupica digestiv-et, azaz emésztéskönnyítőt pl. gyomorkeserű (unicum, hubertusz) vagy pálinka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piedone hagymás bab változata magyarosan! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek