r
Nosalty Logó

Hagymalecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
B-Cs
Hagymalecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 570 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1707 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    561 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15709 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 570 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1683 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    399 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47128 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2279 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát közepes nagyságúra vágjuk, és beletesszük egy lábasba.
  2. Alaposan megsózzuk, öntünk alá egy kevés olajat, és lefedve, alacsony tűzön üvegesre pároljuk.
  3. Ezután beleöntjük a paradicsomlevet. Ha nincs otthon, használhatunk paradicsomsűrítményt is, azt vízzel hígítsuk. Annyi folyadék legyen alatta, amennyi bőven ellepi. Nem tudok pontos mennyiséget, a hagyma nagyságán és az edényen is múlik. Legyen leve bőven, el fogja főni, és kellemesen sűrű lesz.
  4. Ha teszünk bele aprított paradicsomkonzervet, akkor azt ilyenkor adjuk hozzá. (Az eredeti receptben nincs.)
  5. Tegyünk bele 1-2 kanál cukrot, és addig főzzük, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
  6. Kóstolgassuk sokat, a só és a cukor aránya fontos. Ez az étel nem sós és nem is édes, mégis mindkét íz nagyon erősen érződik rajta. Ha végeredmény túlságosan híg, nyugodtan rakjunk hozzá még sűrített paradicsomot.
  7. Fontos: semennyire nem leszünk hagymaszagúak és hagymaízűek.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14350
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Gyermekkorom egyik kedvenc étele. Főtt krumplival és füstölt szalonnával, ropogós héjú friss kenyérrel került az asztalra, de én mindig csak tejföllel összekeverve ettem (úgy is isteni)... Gyors, olcsó, kiadós ebéd vagy vacsora. Akinek hiányzik belőle valami hús, nyugodtan pirítsa a hagymát kenyérszalonnán, és karikázzon bele kolbászt. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek