r
Nosalty Logó

Habos szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 3170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd alaposan elkeverjük.
  3. A masszához hozzáöntjük a sütőporral vegyített lisztet, és ezt is elkeverjük.
  4. A tésztához öntünk 3-4 ek tejet, hogy lágyabb állagú legyen.
  5. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, majd a kimagozott, feldarabolt szilvákat ráhelyezzük a tészta tetejére, és megszórjuk bőven fahéjjal.
  6. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük a sütőből.
  7. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Az elkészült habot ráöntjük a tészta tetejére, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14596
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

A felszeletelés előtt várjuk meg, míg teljesen kihűl, hogy ne sérüljön a habja. Ha szereted a rumos ízeket, akkor a szilva a tésztába helyezés előtt megáztatható rumba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ősz lassan véget ér, de nem múlhat el egy jó kis szilvás édesség nélkül. Csodás illat árad a konyhából sütés közben, ezért még relaxálásnak is kitűnő. Nemcsak az orrnak, de az ízlelőbimbóknak is maradandó élmény!

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?