r
Nosalty Logó

Habos-ribizlis süti bodzaszörppel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 3515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk.
  2. Elkészítjük 3 tojásból a piskótatésztát, a tepsibe simítjuk, megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Közben megfőzzük a pudingot, 3 dl bodzaszörp és 1 dl víz keverékében. Cukrot nem adunk hozzá!
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A piskótát megkenjük az eperlekvárral.
  6. A tejszínhab felét lazán a lehűlt pudingba beleforgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük.
  7. A ribizliből a díszítéshez szükséges mennyiséget félretesszük, a többit elosztjuk a krém tetején.
  8. Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk, a 3x4 db-ba vágáshoz bejelöljük, és minden kocka közepére helyezünk egy levélkét és egy ribizlifürtöcskét.
  9. 1-2 óra pihentetés után tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2621
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
Olaszné Anci 191 recept

Egyedül voltam itthon egész nap, gondoltam sütni kellene egy kis finomságot, mire a család többi tagja hazaszállingózik. Sétáltam a kertben és láttam, hogy kezd érni a ribizli. Megvolt az egyik hozzávaló. Éppen előtte ettem meg az utolsó szem epret a kertből, de akkor még nem tudtam, hogy sütök. Találtam itthon eperpudingot és nem csalódtam benne, mert az elkészült krémnek olyan szép színe lett, mint a Rosé bornak. Az egészbe nem kellett cukor a piskótán kívül, mert a bodzaszörptől a süti édessége és íze tökéletesen megoldódott. Hát ez a sütemény így született!

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek