r
Nosalty Logó

Habos meggyes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Habos meggyes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.9 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 6107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a citrom héját, a kockacukorral édesített tejben felfuttatott élesztőt, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezalatt kimagozzuk és lecsöpögtetjük a meggyet. Kivajazunk, lisztezünk egy közepes nagyságú mélyebb tepsit.
  3. A tésztát kb. kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és villával sűrűn megszurkáljuk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és félig, kb 20 perc alatt megsütjük. Legyen már egy kis színe, mikor kivesszük.Ekkorkb. 20-25 fokkal vegyük vissza a sütő hőmérsékletét!
  5. Ezalatt kemény habbá verjük a tojások fehérjét, amibe beletettük a cukrot.
  6. A még forró tésztára rátesszük a meggyet, megszórjuk a darált dióval, majd végül rásimítjuk a cukros habot.
  7. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 25 percig sütjük, amíg a tetején a hab szép rózsaszínű nem lesz.
  8. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26543
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos meggyes lepény
Vicikó 251 recept

Lajos Mari szakácskönyvéből való az eredeti recept. Életem első saját készítésű süteményei közé tartozik ez, aminek akkoriban a tudatlanok lelkesedésével álltam neki. :-) Nagyon nehezen jött össze, mert nyár volt, és a vaj megpuhult... ( az eredeti receptben nincs is hűtő ), mindezek után kinyújtani sem volt semmi... Szerintem az egész család nagyon izgult, hogy mi lesz ebből, de a sütőben aztán megtörtént a csoda! Édesapám egyik nagy kedvence lett.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek