r
Nosalty Logó

Habos málnás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos málnás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 1112 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 4440 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 338 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1112 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1659 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 4440 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Közben kimérjük a lisztet és a keményítőt, egybeszitálhatjuk őket.
  4. Hozzákeverjük a liszthez a sütőport és a fahéjat.
  5. A lisztes keveréket a vajas masszához keverjük, tejjel lazíthatjuk. Ha nem elég laza, több tejet is lehet hozzáadni.
  6. Zsírozott, lisztezett tepsibe kenjük (gáztepsi), a tetejére rengeteg málnát szórunk, szinte ne látszódjék a tészta, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  7. A habhoz a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral nagyon keményre felverjük. Ha a süti megsült, a tetejére kenjük. 150 fokra és felső sütésre állítjuk a sütőt, és a habot már csak rászárítjuk a tetejére (én egy picit nyitva hagyom a sütőajtót, fakanállal kitámasztva). Akkor jó a hab, ha már meg lehet kocogtatni, de belül még puha.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10735
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám először almával készítette ezt a fincsi sütit (megjegyzem, úgy is finom), de Anyu egyszer úgy gondolta, miért ne lehetne fagyasztott málnával is finom. Azóta teljesen áttértünk a málnás változatra, mert mindenkinek így ízlik jobban.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek