Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos - mákos sütemény recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

összesen: 1614 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

összesen: 6455 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

összesen: 321 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.ildiko.
t.ildiko. Fri, 2013-05-03 21:18

Ma elkészítettük,olyan lett mint a képen,és nagyon finom,laktató édesség. Az egész családnak ízlett.Köszönet a finom receptért.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-11-20 14:54

Szia! Azt szeretném tudni, hogy meddig és miben tartva áll el ez a süti. Karácsonyra keresgélem a sütiket és fontos tudnom, hogy mennyivel előbb lehet elkészíteni.
Üdv. Boszi

vickcsi
vickcsi Tue, 2012-11-20 13:24

Ez a közepes láng, meg takarék, meg nagyobb fokozat kb. hány fokokat jelent? nem vagyok nagy szakács, de szeretném megcsinálni, csak ezzel lettem egy kis gondban. Válaszodat előre is köszönöm

azovan
azovan Sat, 2012-03-31 18:22

Most csináltam meg, tűzforrón eszem. :) Kiváló a recept! A tojásfehérjét vízgőz fölött vertem fel, így jó kemény a tartása, és könnyen szeletelhető.

Pnori
pnóri / Pnori Mon, 2012-04-02 14:44

A habot a sütőben kell megsütni, de biztos úgy is fincsi, ahogy te csináltad!

Kedves egészségedre, remélem sokszor elkészíted még!!!

azovan
azovan Thu, 2012-04-26 20:51

Szia! Bocsi, hogy csak most írok. A tojáshabot a "gőzölés" után ugyanúgy beteszem a sütőbe a sütire. Ezt a módszert más sütiknél alkalmaztam, pl. habcsók, Kati szelet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz, és hogy ennyire egyszerű, gyors az elkészítése! Ez a kedvenc süteményünk a párommal, de eddig csak cukrászdában vettük meg. Ezentúl inkább megsütöm, mert sokkal finomabb! :)))

Nasy-87
Nasy-87 Sat, 2011-12-24 15:31

Isteni finom lett a sütemény! Köszönöm a receptet!! Karácsonyi édességnek tökéletes lesz:)))
Boldog Karácsonyt kívánok!

faragoma
faragoma Sat, 2011-12-17 21:57

Köszönöm a választ! Nem csak sütni nem tudok ,de a géphez se nagyon értek!Köszönöm!

Pnori
pnóri / Pnori Sat, 2011-12-17 22:15

minden csak gyakorlás kérdése, senki nem születik mindent-tudónak.

Pnori
pnóri / Pnori Sat, 2011-12-17 21:45

a recept hozzávalói közt van, a mák töltelék alatt csak le kell görgetni! amúgy 8db.

csak egy jó tanácsként a szélétől kb 2cm-rel beljebb kend rá, mert én feledékenységből elkövettem azt a hibát, hogy teljesen beterítettem vele az egész sütit és annyira megtágult a hab, hogy le is folyt belőle

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2011-12-17 11:18

Igaz, hogy nem tőlem kérdezted, de a mielőbbi válasz érdekében: nincs rajta semmi, a sütéstől válik ilyen szép rózsaszínné.

Deérné Mari
Deérné Mari Sat, 2011-12-17 11:10

Jól látom, hogy a hab teteje rózsaszín ? Mi van rajta ? Nagyon köszönöm a mielőbbi válaszod, mert még ma meg szeretném sütni.

Pnori
pnóri / Pnori Sat, 2011-12-17 12:58

pontosan!
a sütőben pirul meg ilyen szépen nagy lángon én ezután szoktam takarékra állítani és tovább szárítani a habot!

1614
finomliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
tojás 1 db
margarin 12.5 dkg
tej 0.5 dl
mák 25 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tej 1.5 dl
tojásfehérje 8 db
cukor 40 dkg
citromlé 2 ek