r
Nosalty Logó

Habos kávés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Habos kávés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 1831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 7319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 1831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    434.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    2535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7226.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    540 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3474 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 7319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint.
  3. Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.

Piskótához

  1. Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük.
  3. Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.

Tetejére

  1. Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát.
  2. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1515
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos kávés szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Anyukám sütötte ezt a finomságot a születésnapomra:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!