r
Nosalty Logó

Habos gesztenyepite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Habos gesztenyepite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Összesen 4923 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Összesen 311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 4923 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 311 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Elkészítés

Kakaós linzer

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kb. 23 cm átmérőjű, kör alakú (kilisztezett) piteformába nyújtófa segítségével belerakjuk.
  2. Kicsit megszurkáljuk, majd 170 fokon kb. 6-7 percig vakon sütjük. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
  3. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, ha kell, le is turmixolhatjuk, hogy szép sima állaga legyen.
  4. A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe, és további 30-40 percig sütjük.
  5. Ha elkészült, alaposan kihűtjük.

Gesztenyekrém

  1. A tojásfehérjéből és porcukorból sűrű, kemény habcsókszerű habot készítünk.
  2. A pite tetejére halmozzuk, és rusztikusan elkenjük, kis csúcsokat formálunk spatula segítségével.
  3. Zsebsárkánnyal karamellizáljuk a habot, amíg kis színt kap.
  4. Ha ezzel megvagyunk, már fogyaszthatjuk is a pitét!
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 20886
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos gesztenyepite
Vénusz 70 recept

Imádjuk a gesztenyét, minden formájában, így született meg ez a pite is. Alul kakaós, omlós tészta, benne mascarponés gesztenyekrém, a tetején pedig könnyű, karamellizált tojáshab vár Rád.Az elkészítése egy kicsit bonyolultnak tűnhet, mivel a tésztát elő kell sütni, majd újból sütni, de egyáltalán nem nehéz. A végleges sütés természetesen más krémmel megtöltve történik. A pite hozzávalói valójában az év bármely szakában beszerezhetőek, de a gesztenye miatt ez mégis inkább egy tipikusan őszi-téli jellegű desszert.

Hozzávalók

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek