r
Nosalty Logó

Habos-epres kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SKAndi
Habos-epres kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Összesen 6771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    293.6 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7417 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2785 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.7 g
  • Cukor
    735 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    496 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2591 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2912 micro
Összesen 6771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Elkészítés

A tésztához:

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A másik tálban a tojássárgájákat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat, elkeverjük, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot a sütőporos-kakaós liszttel.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

A krémhez:

  1. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet: egy edénybe beleöntjük a tej nagyobb részét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük benne a tojássárgájákat. A maradék tejben elkeverjük a lisztet, és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez. Sűrű krémet főzünk, amelyet állandóan kevernünk kell, mert különben leég.
  2. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a porcukros vajat.

A habhoz:

  1. A tojásfehérjéket egy habüstbe rakjuk a cukorral. Egy edénybe vizet teszünk főni, rárakjuk a cukros tojásfehérjés habüstöt, és hagyjuk felforrni a vizet.
  2. Egy kézi mixerrel felverjük a habot. 15 percig kell verni. Kb. 10 perc múlva a habhoz adjuk a citromlevet.

A tetejére

  1. A tésztát megkenjük a krémmel, és hagyjuk a hűtőben dermedni 20-30 percet, rákenjük a tojásfehérjehabot. Végül eperszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1793
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom sütemény. Eperszezonban készítettem, így eperszemek kerültek a sütemény tetejére. Bár sok tojást tartalmaz, de garantálom, hogy megéri elkészíteni, mert aki kóstolta, mint megnyalta a 10 ujját utána! :) Bár nálam a csokimáz elmaradt, de ízéből így sem veszített semmit.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek