r
Nosalty Logó

Habos- banános torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Almási Zsófia
Habos- banános torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5090 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5387 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1725 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5090 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük meg előmelegített sütőben.
  2. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában.
  3. A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.
  4. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
  5. 1,5 deci vízbe rakjuk a zselatinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg,( ám semmiképpen se főzzük fel!).
  6. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetjén.
  7. A tortát tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. (ajánlatos egy éjszakán át szilárdítani)
  8. Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljük a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12256
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Hulalás tejszínnel ajánlatos csinálni, mert az jól felverhető, és a zselatinból pedig elég a rendes kis zacskós is. Én Dr Oetker zselatin fixet használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos- banános torta
Almási Zsófia 16 recept

Ezt a tortát 7.-én készítettem el a szülinapomra, az interneten akadtam rá, nagyon jó kis recept!!!  Az egész családnak ízlett! :) a maradék tojáslikőr meg mellé elfogyott :D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek