Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók recept

hozzászólások (35)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 107 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 429 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 238 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

radocar
radocar Mon, 2014-10-27 13:40

Nekem a mamám úgy tanította, hogy egy csipet sót kell adni a fehérjéhez és úgy lehet könnyen kemény habot verni belőle. Mivel anélkül még nem is próbáltam, nem tudom milyen nehéz, de így nekem még nem volt problémám vele soha. Ami a receptet illeti, jó lett, csak túl nagy formákat csináltam és mivel harapni kellett, hullott szanaszét a külső réteg. Legközelebb pici egyfalatos halmokat csinálok, egyébként nagyon finom, jobban ízlik mint az a nagyon kemény habcsók, köszi a receptet! :)

bianka2001
bianka2001 Tue, 2014-10-14 16:05

szerintem nagyon jól hangzik.én ég valamivel felfogom dobni.anyukámnak meglepetésnek csinálom :)

veroni24
veroni24 Wed, 2014-07-23 23:47

Nagyon klassz lett! 3 fehérjém maradt, úgyhogy 15 dkg porcukorral csináltam. Tényleg kitartóan kell felverni! 150 foknál nem érdemes melegebbre állítani, mert akkor megrepedezik a teteje. Bár úgy is nagyon mutatós. :-)
A holnapi fagyihoz készítettem, de alig maradt, mert a gyerekek rájártak. Hiába mondtam, hogy elég, csak kikönyörögtek mindig egy "most már tényleg ez az utolsó" darabot. :-D

ilidy
ilidy Thu, 2014-02-27 18:42

Köszi a receptet nagyon jól sikerült,a gyerekek kanalazták a tepsibe, furi formák lettek belőle.:)

marcsisz
marcsisz Tue, 2014-02-25 11:46

Sziasztok!Milyen állagúnak kell lennie pontosan,mert én több receptet próbáltam eddig sikertelenül,ez nagyon jól néz ki,szerintem jól sikerült,kívül száraz,ha beleharapunk töredezik a belseje kicsit összébb esett és puhább!Valami
ilyesminek kell lennie? :)
Köszi!

2B
2B Sun, 2014-01-26 21:55

Szuper lett. Felébe kevertünk egy kis kakaóport:-), úgy is jó.

hintagalopp
Espi / hintagalopp Thu, 2013-12-26 20:11

Sziasztok, én 10 percig is vertem, addig lassan, de egyre keményedett a hab. Ha a tojás friss, nem lehet felverni a habját. De ha fehérjéket feltörés után hagyod állni szobahőmérsékleten, akkor veszít a nedvességtartalmából, könnyebb felverni. Remélem, segíthettem. Nekem most sülnek, kakaót, kókuszt és gyümi turmixot is kevertem bele 3 külön adagban. Alacsony fokon sütöm, meglátjuk meddig...

ihorvath66
ihorvath66 Sat, 2012-11-03 20:40

NAGYON finom lett.A formája kicsit béna, de attol még tök fincsíííííííí!

(ihorvath66 fia, Marci ;D)

kl
kl Thu, 2012-04-19 00:15

Én is elkészítettem és tényleg nagyon sokáig kell verni, egy idő után meguntam és tettem bele még több porcukrot hogy ne legyen olyan híg meg egy kis curkozatlan kakaóport. :DD Finom lett de laposak lettek mert picit szétfolyt.

enczne
enczne Thu, 2012-04-12 17:09

Én most készítettem el, és tökéletes lett! Kb. 5-8 percig vertem, de közben persze néztem, ha fejre állítom a tálat folyik-e, mert akkor jó, ha nem mozdul. Utána ha tényleg max 150 fokon sütjük, akkor biztosan sikerül. Köszi a receptet! :-)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Fri, 2012-04-06 17:56

Nekem sem sikerült.... egy híg masszát kaptam amit nem tudtam a végén felhasználni. Pedig jó lett volna a megmaradt fehérjéből valamit alkotni... Talán legközelebb....

Briga73
Briga73 Sun, 2012-02-26 17:35

nem tudom mit rontottam el de leírtakat ugyan így csínáltam :(

ildor80
ildor80 Sun, 2012-01-22 19:03

Szia!
És mégis mennyi ideig kell keverni a habot mert nekem is szétfolyt és tuti hogy azért mert nem kevertem elég sokáig, azt hiszem egy kicsit már türelmetlen voltam. :)

sz.wiolka
sz.wiolka Tue, 2011-12-27 22:48

Köszi szépen a receptet,isteni lett,csak némi kis módosítással:a hőfokot nem 180-ra állítottam,mert mikor úgy csináltam,kívül barna lett,belül meg ragadós.Nekem a 120-130 fok jött be,kb 20 percet volt úgy a sütőben,aztán lekapcsoltam,és hagytam,míg eszembe nem jutott,hogy kivegyem :) Így szép fehér maradt,és belül is tökéletesen olyan lett,amilyennek kellett.Mikor nem tudtam rá figyelni,akkor 100 fokra raktam,úgy volt fél órát kb,aztán kapcsoltam le.Már nem is számolom,hány tepsivel csináltam 1 hét alatt :)

sz.wiolka
sz.wiolka Tue, 2011-12-27 22:51

Ja,és azt elfelejtettem:az alacsony hőfokú sütőben sem folyt szét,olyan maradt,mint mikor beraktam,csak picit megnőtt.Szerintem akinek elfolyt,ott az állagával volt a gond.Mivel nem minden tojás egyforma,lehet,hogy nagyobbakat sikerült kifogni,és kellett volna még egy kis cukor bele,vagy nem kevertétek elég ideig.

csillucic
L. Csillu / csillucic Wed, 2011-06-01 14:59

 Ja, egyébként én is másik kaja után raktam be, remélem ha csak simán szeretném majd sütni nem fog elfolyni. Gondolom jól elő kell melegíteni a sütőt.

csillucic
L. Csillu / csillucic Wed, 2011-06-01 14:59

 Ja, egyébként én is másik kaja után raktam be, remélem ha csak simán szeretném majd sütni nem fog elfolyni. Gondolom jól elő kell melegíteni a sütőt.

csillucic
L. Csillu / csillucic Wed, 2011-06-01 14:57

 Szia Noncsiga!

Maradt 2 tojásfehérjém a tartárból meg amúgy is kiváncsi voltam,úgyhogy megcsináltam. Én nem habzsákoztam csak kiskanállal raktam kis halmokat. Nagyon szép "kócoskák" lettek. A közepe kicsit puhább maradt, mert megijedtem ahogy elkezdett barnulni. Aztán rájöttem, hogy ez valószínű h természetes. Nagyon finomak lettek, karácsonyra is csinálok a fára! :-)

Bóbita8
Bóbita8 Fri, 2011-05-20 16:07

a) Mint mindig, amikor marad egy kis tojásfehérje más sütésből (ma éppen juhtúrós pogi - 3 kg. Holnap buli lesz!) előbb-utóbb habcsókká alakul. Ma egy kis koffeinmentes nescafe-t kevertem bele, így gyerek is eheti, meg fő a változatosság
b) nekem akkor szokott (régen :) ) elfolyni és ragadni, ha hirtelen sütöm magas hőfokon, ezért mindig más kaja sütése után rakom be a kikapcsolt sütőbe, és ott hagyom, amíg teljesen ki nem hűl, akár 2-3 órát is. Azalatt szépen kiszárad, könnyű lesz és ropogós.

tilitingiling
tilitingiling Sun, 2011-04-17 14:11

nekem sem sikerült, mert szintén laposak lettek és ragacsosak :( de ehetőek, ha ez a cél :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-16 11:22

köszönöm :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 16:50

Kristálycukorral is tökéletes :)

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga Fri, 2011-03-04 15:35

Nagyon örülök:)
Szerintem a porcukor szükséges a jó állaghoz, de ha valaki próbálta már kristálycukorral, akkor megírhatja a tapasztalatot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 16:38

Hello annyi kérdésem lenne h porcukor helyett lehet-e kristyálycukrot alkalmazni?
köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 22:00

tökéletes lett! köszönjük.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-22 22:08

Nekünk is sikerült, köszi a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-28 22:04

csak hogy egy sikerélmény is álljon, itt, nekem elsőre sikerült! : )

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-11-06 14:52

szia Noncsiga,
sajnos nekem sem sikerült.laposak lettek, és ragacsosak :(
üdv. Cafika

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga Sat, 2010-11-20 20:54

Szerintem az volt a probléma, hogy nem verted elég ideig. Tényleg sokáig kell, türelem! Akkor jó, amikor nem terül el, ha sütőpapírra teszed. Noncsiga

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-10 16:11

Nem sikerült:(

107
tojásfehérje 2 db
porcukor 10 dkg