r
Nosalty Logó

Gyuvecs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Gyuvecs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    1958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1939.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    2038 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 2439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockára vágjuk, felhevített olajon fehéredésig sütjük, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 ek ajvárt.
  2. A gyorsrizst félig megfőzzük.
  3. Felvágjuk a zöldségeket: a padlizsánt kiskockára, hagymát, paradicsomot félkarikára, paprikát csíkokra.
  4. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: rizs, hús, paradicsom, hagyma, padlizsán, paprika, majd ismételjük.
  5. A rétegeket enyhén sózzuk.
  6. A tetejére minden hozzávalóból szórunk egy keveset, a maradék ajvárt elosztjuk rajta.
  7. Felforraljuk a vizet, feloldjuk benne a leveskockát, belepréseljük a fokhagymát, és rálocsoljuk a rakottasra.
  8. Alufólia alatt pároljuk a sütőben 50 percig, ezalatt a rizs és a hús megpuhul, a zöldségek összesülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 39135
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Ajánló

Egy kis tejföllel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balkáni eredetű étel, az eredeti szerb recept tudtommal krumplit is tartalmaz, de az én fejemben a rizzsel nem illik össze, ezért csak az utóbbit használtam. Nagyon laktató, főétel és köret egyben. (A kép fázisfotó, sütés előtt készült.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!