r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Gyümölcstorta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Összesen 5253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2106 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 5253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 db lapos, 30 cmátmérőjű, hullámos szélű tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
  2. Puha margarint porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, sütőport, narancs reszelt héját és levét.
  3. A tésztát a tortaformákba töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített gázsütőben 5-ös fokozaton 20-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formákból.

A krémhez

  1. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: krémport, lisztet összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A maradék tejet felforraljuk a cukorral együtt, és forráskor az elkészített krémporos folyadékot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az első rottyanásig főzzük, majd azonnal a tortalapok tetejére öntjük, elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez

  1. A torták tetejét félbevágott eperrel (vagy bármilyen gyümölccsel) díszítjük, és hűtőbe tesszük.

A bevonáshoz

  1. Piros tortazselét 2-3 csapott ek cukorral egy edényben elkeverjük, és állandó keverés közben 3 dl gyümölcslét vagy vizet adunk hozzá. Folytonos keverés közben, forrástól számítva 1 percig főzzük.A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, bevonjuk a torták tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 43464
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyfiam minden születésnapján gyümölcstortához ragaszkodik. Ezt a receptet én formáltam a magunk ízlésére. Nem a legegyszerűbb torta, de jó, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, és bármikor elkészíthető. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek