r
Nosalty Logó

Gyümölcsszószos habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsszószos habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 6801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    403.1 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    530 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3848 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2253 micro
Összesen 6801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A végén hozzá adjuk az almaecetet, és homogénné keverjük.
  2. Zsírpapírral kibélelt nagy tepsiben, előmelegített sütőben 150 fokon sütjük 1 órát.
  3. Hűlni hagyjuk, és ha kihűlt, óvatosan eltávolítjuk a zsírpapírt.
  4. 3 lap kell, hogy legyen belőle. Nem külön-külön sütöm a lapokat, hanem egy nagy tepsiben, és az elkészült tésztát vagy 3 részre osztom (így nem kerek lesz), vagy kivágok tortaforma nagyságú részeket (akkor pici torta lesz).

Krém

  1. A tojássárgákat cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük (ha kell, pici tejet hozzá lehet adni).
  2. A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a keveréket. Főzött vaníliás krémet kapunk. Kihűtjük.
  3. Habosra keverjük a margarint (én jobban szeretem a vajat, de hogy tartósabb legyen az állaga, így keverni szoktam fele-fele arányban), és hozzáadjuk a kihűlt krémet, és krémesre keverjük.

Gyümölcsszósz

  1. Gyümölcsöket megtisztítjuk, és cukorral feltesszük főzni. (Friss gyümölcs esetén csak megmossuk és feldaraboljuk, ebben az esetben nem kell cukor.)
  2. Amikor összeforrt, beletesszük a zselatint, és félretesszük hűlni.

Tejszínes krém

  1. Tejszínt cukorral kikeverjük, és ha kell, habfixálót is beleteszünk.

Összeállítás

  1. Ha minden megvan, akkor összeállítjuk a tortát.
  2. Először tészta, majd vaníliás krém, gyümölcs és tejszínes krém. Ugyanezeket még egyszer rétegeljük, és a tésztával zárjuk.
  3. Kívülről vaníliás krémmel vagy tejszínes krémmel bevonjuk, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 448
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom egyik kedvenc receptje, az a jó benne, hogy nem szezonális, mindig évszaknak megfelelően lehet a gyümölcsös részt variálni. Leginkább friss gyümölccsel készítem, de most fanyar gyümölcsök lévén gyümölcsszósszal készült. Eperrel mennyei, de kivi-banánnal is nagyon finom:). Általában gáztepsiben készítem, és így három részre tudom osztani a tésztát (akkor nem kerek torta lesz). 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek