r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ssofy
Gyümölcsös tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1932 micro
  • β-crypt
    451 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 5507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eperszemeket megmossuk, csumájukat kitépjük, majd félbe-negyedbe vágjuk őket, nagyságuktól függően. (Télen nyugodtan meggybefőttel is készíthető.) Az őszibarackbefőtt levét leszűrjük, egy dl-t félreteszünk belőle, és a barackokat lecsepegtetjük. Ha lapzselatint használunk (én porral szoktam), akkor a lapokat fél dl hideg vízben felpuhítjuk.
  2. A tojássárgákat és a porcukrot meleg vízfürdőben csak addig keverjük, amíg cukor teljesen el nem olvad, aztán jéghideg vízbe állítva kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet és a fahéjat.
  3. A zselatint a félretett befőttlével mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk, majd picit várunk, hogy hűljön (Fontos, hogy csak picit várunk, mert különben a zselatin összeáll, de ha rögtön tennénk bele, akkor a mascarpone is eléggé folyós lenne). Belekeverünk egy, majd még egy nagyobb kanál mascarponés krémet, hogy elkeveredjenek, majd gyors mozdulatokkal a mascarponés krém egészéhez keverjük. A hideg tejszínt felverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a mascarponés krémhez. (Fontos, hogy a tejszín jó hideg legyen, különben tapasztalatom szerint nem lehet felverni!)
  4. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. Egy dl hideg vízben feloldjuk a kávégranulátumot, aztán hozzáadjuk a rumot. Egyenként megmártjuk benne a babapiskóták egyik felét, majd kibéleljük vele a tortaforma alját. Rásimítjuk a krém egyharmadát, éppen hogy csak ellepje a piskótákat, majd magházukkal lefelé belenyomjuk a barackokat (Ha vastagnak ítélem meg, akkor ketté szoktam vágni őket). A forma oldalára vágott felükkel kifelé rakjuk az epreket, a maradékot pedig a barackok közé szórjuk.
  5. A gyümölcs tetejére simítjuk a maradék krém kevesebb, mint a felét, hogy a gyümölcsöket épphogy ellepje. Ezután az előző sorra merőlegesen következik még egy sor kávéba mártott piskóta, végül pedig a maradék krém. A krém tetejét szabálytalanra szoktam simítani (mert úgy jobban mutat majd rajta kakaó), ezután 12 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálaláskor lehúzzuk a tortáról a karikát és a sütőpapírt, majd kakaóval vastagon megszórjuk a tetejét egy szűrő segítségével. Tálaláskor pár szem gyümölccsel is díszíthetjük. :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 39455
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik legkedvesebb tortám, ugyanis mindig biztos siker volt eddig, arról nem is beszélve, hogy 45 perc alatt elkészíthető. Először 18 évesen készítettem el, és egyből a család kedvence lett. A hagyományos tiramisúnál a gyümölcsök, a tejszín és a kevésbé kávés ízvilág miatt könnyedebb, úgyhogy a kevésbé édes szájúaknak is ajánlom. :) Nagyon fontos, hogy a hűtési fázisokat betartsuk, valamint, hogy a tejszínt jó előre behűtsük, mert ha nem lesz elég szilárd a krém, akkor a piskóták felúsznak a tetejére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek