r
Nosalty Logó

Gyümölcsös gratin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös gratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 370 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 1480 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 370 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Elkészítés

A gyümölcsökhöz

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
  2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl hideg tejben pedig elkeverjük a pudingport.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk először a pudingporral elkevert hideg tejet, majd a vaníliás forró tejet is. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, és beleöntjük a krémet, hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A krém tetején elrendezzük a sárgabarack szeleteket, a szedret, és megszórjuk a ribizliszemekkel.
  6. Forró sütőben 8-10 percig grillezzük, langyosan tálaljuk porcukorral megszórva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16083
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Ajánló

Megjegyzés: A gyümölcsöket idény és kedvünk szerint variálhatjuk, mint ahogy a puding fajtáját is. A bogyós gyümölcsöket azonban nem érdemes kihagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Terveim szerint a nyáron kizárólag gyümölcsös édességeket készítek, és azt is csak mértékkel. További szempont a gyorsaság, és az, hogy a sütőt a lehető legrövidebb időre kelljen bekapcsolnom. Ennek a desszertnek a krémje előre is elkészíthető, így akár vendégváró is lehet, de a gyümölcsöket csak sütés előtt tegyük a krémre, mert levet ereszthetnek.

Hozzávalók

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek