r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-eperpudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Gyümölcsös-eperpudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 2579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6553 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2286 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1950 micro
Összesen 2579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: Egy tortaformát kikenünk és lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálba tesszük a szétválasztjuk fehérjéket, és robotgéppel elkezdjük felverni a sóval és citromlével.
  3. Ha már kezd szépen keményedni, kanalanként belekeverjük a cukrot. Addig verjük, amíg a cukor serceg, majd a tojássárgákat egyenként belekeverjük.
  4. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a masszába keverjük.
  5. A szépen kikevert masszát beleöntjük a tortaformába, és szépen elegyengetjük.
  6. Mivel középen feljön egy kicsit, húzzuk a masszát a forma szélére, majd tegyük a sütőbe kb. 20 percre.
  7. Ha nagyon barnulna, tegyünk rá sütőpapírt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A formában hagyjuk, közben elkészítjük előírás szerint a pudingot, és még melegen ráöntjük a piskótára.
  9. Ha a puding megdermedt, elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
  10. Elkészítjük a tortazselét, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2959
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Bármikor ha vendégek jönnek, és egy gyors gyümölcsös tortára van szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Iker fiúknak készítettem ezt a tortát. Már többször megsütöttem tepsiben ezt a receptet, gondoltam kipróbálom milyen tortaként. Nem csalódtam benne. Ugyanezzel az arányokkal készült a tepsis is. A lehűtött tortát körbevágjuk a formában nagyon óvatosan, mert nekem sikerült kissé megtépázni az oldalát, így kicsi krémmel körbekentem. Sajnos a felirat nem lett a legszebb. Új módszerrel próbálkoztam, és csak úgy ömlött ki a tejszín, így lettek a betűk ilyen cirkalmasak.:) Gondolkodtam, nem ciki-e így feltenni a képet, de a torta receptje igazán megéri. Bocsi, ha valaki szépérzékét megzavartam! A recept a tiszakécskei Pauk Emesétől származik, köszönet érte.

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?