r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Összesen 623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Összesen 2489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5418.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1877 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2676 micro
  • β-crypt
    611 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 2489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Elkészítés

Gyümölccsel töltött csirke

  1. A konzerveket kinyitjuk, a levet összegyűjtjük egy edénybe és félretesszük. Az ananászkarikákat is és a barackokat is félbevágjuk. A csirkemellet könnyen tölthető szeletekre vágjuk. A sajtból annyi kis szeletkét vágunk, ahány szelet csirkénk van, a maradék sajtot lereszeljük.
  2. Kiklopfoljuk a csirke szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A szeletek egyik felébe helyezünk egy fél ananászt, rá egy darab aszalt szilvát, egy szeletke sajtot, majd egy fél barackot. A húsokat felgöngyöljük, a két végüket hústűk vagy fogvájók segítségével rögzítjük. Alufóliába csomagoljuk darabonként a tekercseket, és lobogó vízben 10 percig főzzük őket.
  3. A húsokról eltávolítjuk a fóliát, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd kihúzzuk belőlük a hústűket/fogvájókat. Olajozott tepsibe elhelyezzük a hústekercseinket. 1-1 kanálnyi gyümölcsöntetet locsolunk a húsokra, majd megszórjuk őket kevés reszelt sajttal. A maradék sajtot a tepsiben elosztjuk, erre kis tejet öntünk, majd a megmaradt aszalt szilvát is elrendezzük a tepsiben.
  4. 180-200 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük az ételünket. Akkor jó, ha enyhén megpirult a sajt a csirkék tetején.
  5. Tetszés szerinti körettel, öntettel gazdagon meglocsolva fogyasztjuk.

Gyümölcsszósz

  1. Míg főnek a csirke tekercseink, elkészítjük a gyümölcsmártást. Az összegyűjtött konzervleveket egy serpenyőbe öntjük, egy kis vízzel elkeverjük a pudingport. A megmaradt barackot és ananászt felszeleteljük.
  2. A gyümölcslét felforraljuk, egy kis forró lével még felöntjük a pudingos vizünket, majd ezt a keveréket beleöntjük a forró gyümölcslébe. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, vigyázzunk, nehogy lekapjon. Ha felforrt, levesszük a gázról és belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1122
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban rendeltem egy kifőzdéből "részeges csirke" néven egy nagyon finom ételt. Megpróbáltam valami hasonlót összehozni itthon.

Hozzávalók

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek