r
Nosalty Logó

Gyors zsemle Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gyors zsemle Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 475 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1898 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 475 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4788.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    2758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 1898 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a mézzel.
  2. A kétféle lisztet és a sót egy edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük a mézzel elkevert élesztőt és a vizet, hozzáadjuk a puha vajat, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. 50 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig pihentetjük, majd 8 egyenlő részre osztjuk, és zsemléket formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel bevágjuk. Betoljuk az 50 fokra előmelegített sütőbe, kb. 10 percig kelesztjük, majd a hőfokot 200 fokra állítjuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 39569
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német oldalon olvastam valamikor ezt a receptet (chefkoch.de/Die-schnellsten-Broetchen-der-Welt), s mivel épp sütnöm kellett, de nem volt időm sokáig keleszteni a tésztát, előkerestem a receptet, és egy-két átalakítással elkészítettem. A tésztához gyúrhatunk apróra vágott fűszereket, kockára vágott sonkát, pirított hagyma kockákat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek