r
Nosalty Logó

Gyors paradicsomos tészta Bogitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
k.bogi
Gyors paradicsomos tészta Bogitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 466 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 929 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10079 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 466 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20159 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 929 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4754 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk, magasabb falú serpenyőben, lassú tűzön elkezdjük dinsztelni az olívaolajban.
  2. A sonkát felkockázzuk-csíkozzuk, kinek hogy tetszik jobban, majd a fokhagymához adjuk, hogy süljenek kicsit együtt.
  3. A koktélparadicsomokat negyedeljük, és hozzáadjuk a sonkához-hagymához, egy csipet cukor kíséretében, különben savanyú lesz.
  4. Mikor a paradicsom húsa már nagyrészt szétfőtt, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot (én házi paradicsomból készültet szoktam használni, de a bolti is teljesen megfelel), sóval, bazsalikommal ízesítjük.
  5. Hagyjuk kissé összerottyanni, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
  6. Addig is feltesszük a tésztának a vizet, s a csomagoláson leírtak alapján a tésztát készre fűzzük.
  7. A megfőtt tésztát lecsöpögtetjük, beletesszük a serpenyőbe az elkészült szószhoz, kicsit összeforgatjuk, majd tálakba szedjük.
  8. A tetejére reszelt parmezán/trappista sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1452
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
k.bogi 5 recept

Kollégista éveim alatt készítettem először - mert gyorsan kész van, a hozzávalókkal nem kell sokat bíbelődni, és minden alapanyaghoz könnyen hozzá lehet jutni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek