r
Nosalty Logó

Gyors kelesztésű kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Gyors kelesztésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet a sóval és a száraz élesztővel összekeverjük egy öblös tálban, amely kelesztésre is alkalmas. Érdemes a műveleteket egyetlen tálban a mérlegen végezni, mivel grammban mérjük a víz súlyát is.
  2. 300 gramm vizet adagolunk a száraz anyagokhoz. Figyeljük a mérleget, ahogy öntjük a vizet, mikor éri el a 300 grammnyi súlynövekedést.
  3. Néhány perc alatt egy kanál vagy lapát segítségével összekeverjük a tésztát, és a tál közepére rendezzük.
  4. Folpack-kal vagy a kelesztő tál tetejével lefedjük, és langyos vagy meleg helyre tesszük pihenni. Időnktől függően a tészta 8-10 órát pihenjen, de 1-2 óra kelesztés után is folytatható a munka.
  5. Félidőnél, vagy a kelesztés vége előtt 1-2 órával egy műanyag, szélesebb lapáttal (a legjobb a krémes süteményeknél használt krémlapát) nyújtjuk a tésztát. Ezt úgy végezzük, hogy a lapátot a tészta egyik oldaláról átlósan húzzuk a másik oldala felé, majd haladunk az óra járása szerint körben, és folyamatosan átlós irányban nyújtjuk a túlsó oldalra a tészta felső részét, kis hidakat képezve a felszínen. Ezt folytatjuk néhány percig, majd pihentetjük a tésztát.
  6. Addig 220 fokra (szinte a legmagasabb fokozatra) kapcsoljuk a sütőt, amelybe behelyezünk egy fedeles fémedényt, hogy átforrósodjon.
  7. A forró fémedénybe tesszük a tésztát cipó vagy hosszúkás alakban (kinek mi tetszik), és meghintjük a tetejét kevés liszttel és ízlés szerint magokkal.
  8. Ezt követően fedővel a sütőbe toljuk fél órára. Az idő leteltével 10-15 percig fedő nélkül sütjük.
  9. Ha kész, kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk kissé hűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9914
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Ajánló

Vigyázzunk, ha régi vágású, erős sütőnk van, ugyanis könnyen megéghet a kenyér alsó fele. Célszerű cserepet helyezni a sütő aljába, hogy eloszlassa a hőt.

Receptkategóriák

Mindig megcsodálom a kis, hangulatos pékségeket, az illatok becsalogatnak, és mégha nem is vagyok éhes, muszáj belekóstolnom egy pogácsába, croissant-ba. Különösen, ha külföldre van szerencsém utazni. Számomra egy idegen kultúra mindennapi életének megfigyelésébe beletartozik, hogy lássam, mit esznek, milyenek a piacok és a pékségek. Ez pedig nem megy másképp, mint hogy szó szerint bele kell kóstolni a mindennapokba. Szeretem a friss pékáru illatát, bárhol is legyek. Gondoltam, becsempészem az otthonom falai közé is. Sokan úgy gondolják, kenyeret sütni nehéz munka és sok idő. Ez a recept rácáfol az előítéletekre. Bátran próbálkozzunk vele, igazán sokféleképpen variálható, kedvünk szerint!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek