r
Nosalty Logó

Gumbo

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Gumbo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Összesen 452 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Összesen 3608 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    2261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    3146 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 452 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20655.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    18085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    5935 micro
  • β-crypt
    957 micro
  • Likopin
    25166 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 3608 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Elkészítés

a rusztikus fűszerkeverékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük, fűszeres üvegcsébe töltve 3 hónapig használhatjuk. Száraz, hűvös, naptól védett helyen tároljuk.

a gumbo-hoz

  1. A csirkecombfilét falatnyi darabokra vágjuk, 1-2 ek rusztikus fűszerkeveréket masszírozunk bele, és hagyjuk állni, amíg sorra nem kerül a gumbo készítésénél.
  2. A szalonnát kockára vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, szűrőlapáttal kiszedjük. Erre már nem lesz szükségünk, csak a zsírjára.
  3. Meghintjük liszttel a forró zsírt, megpirítjuk jó sötét barnára. A liszt mennyisége attól is függ, hogy mennyire húsos a szalonna, ha túl híg lenne a rántás, adhatunk még hozzá, de ne legyen nagyon száraz, mert akkor a zöldségeket nem tudjuk majd dinsztelni. Ha szépen habzik, akkor lesz jó az arány. Állandóan kevergetve pirítsuk, nehogy odakapjon.
  4. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, paprikát, zellerszárat, a finomra vágott fokhagymát, végül a felkarikázott kolbászt. Néha megkeverve 15-20 percig főzzük. Sózzuk, szórjuk meg a cayenne borssal, jól keverjük össze. Öntsük fel a borral, pár percig kevergessük, az aljára lesült finomságot a fakanállal kapargáljuk fel.
  5. Rakjuk bele a csirkecombot, kakukkfüvet, babérlevelet, öntsük hozzá a paradicsomlevet, kockázzuk bele a paradicsomot, öntsük fel a marha alaplével, végül cukrozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 15 percig.
  6. Most következik az okra, ha friss, akkor 10 percig főzzük vele, ha fagyasztott, akkor csak 5 perc kell neki.
  7. Legutolsó a garnéla, amivel további 5 percig főzzük. Tűzről levéve megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 22012
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Párolt rizzsel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacon bóklászva a lánykám meglátta az okrát, és rögtön felkiáltott: gumbo! Neki ugyanis az jut eszébe róla. Az Egyesült Államok déli részén népszerű ez az étel, ami nekem meglepő, mert ez egy tartalmas, laktató étel. Ugyanis lent délen februártól novemberig tart a nyár, a fennmaradó időszak sem olyan hideg, hogy ilyen ételt kívánna az ember vagy legalábbis én. A fűszerkeverék Emeril receptje, ezt csak én "szúrtam" bele, hogy a húsnak egy kis plusz ízt adjak vele. Szóval az elhagyható, mert nem tartozik az eredeti recepthez.

Hozzávalók

a rusztikus fűszerkeverékhez

a gumbo-hoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek