r
Nosalty Logó

Gulyásleves sertés húsgombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Gulyásleves sertés húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 1435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    2993 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    11973 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 1435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát. Beletesszük a sárgarépát, gyökeret.
  2. A húsgombócot összegyúrjuk, és pici, apró gombócokat kerekítünk, amit szép sorjában a lábasba teszünk.
  3. Lepirítjuk a zöldségekkel együtt.
  4. Hozzáadjuk a gulyáskrémet, a pirospaprikát, a petr. zöldet.
  5. Felengedjük vízzel, beletesszük a fokhagymát, zöldpaprikát, burgonyát. Őrölt borsot és köményt teszünk bele, Ízlés szerint sózzuk.
  6. Megpirítjuk a tarhonyát, és ha a levesünk fölforrt, hozzáadjuk.
  7. Mire a tarhonya megfő, készen lesznek a pici húsgombócok is. Még forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16029
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Egy elég olcsó húsos leves, néha bizony jól jönnek az ilyen receptek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyásleves sertés húsgombóccal
Olaszné Anci 191 recept

Az élelmiszer boltokban árulnak kis receptfüzeteket, időnként belelapozok, és ha valamit érdekesnek találok benne, megveszem és kipróbálom! Így történt ezzel a recepttel is, és nagyon elnyerte a családom tetszését. Érdekes, de más íze van, mint a kocka hússal készült leveseknek és finom! (Egy gyulai háziasszony receptje)

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!