r
Nosalty Logó

Gulyásleves ahogy Évi néni készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Gulyásleves ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 42 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1269 micro
  • β-karotin
    3335 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9149.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2435 mg
  • Nátrium
    5326 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    4876.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2743 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10149 micro
  • β-karotin
    26676 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 2480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zsírt felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát.
  2. Ha a hagyma üveges, akkor hozzáadhatjuk a falatnyi kockákra vágott, inaitól megtisztított húst. Sózzuk, borsozzuk, pirítjuk kb. 5 percig, míg minden kocka el nem szürkül.
  3. Ekkor jönnek hozzá az ízlés szerint feldarabolt zöldségek, a zeller zöldje, amivel tovább pirítjuk még néhány percig a húst, majd következik a fokhagyma, a kömény, a pirospaprikák és a cayenne bors (ha szeretjük csípősen). Felengedjük hideg vízzel, és kis lángon főzzük legalább 1,5 óráig.
  4. Közben a tojásból és a lisztből kemény tésztát gyúrunk, amit apró darabokra elcsipkedünk, ujjaink között megsodorgatunk, lisztezett deszkára vagy tányérra félretesszük.
  5. Amikor érezzük, hogy a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott tv paprikát és paradicsomot, a felkockázott burgonyát, valamint a csipetkét, és további 10 percig főzzük a levest.
  6. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23967
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyásleves ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Fiam táborba utazott, így most sort keríthetünk az olyan "emberes" étkekre is, amit ő nem kedvel. Most jön a melegben a nagy hízókúra, de mit lehet tenni, ki kell használnunk az alkalmat.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?