r
Nosalty Logó

Guggolós csirke cserépedényben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Guggolós csirke cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3284.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 2725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét befűszerezzük, és kevés ideig állni hagyjuk.
  2. Burgonyát nagyobb hasábokra, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk.
  3. A befűszerezett csirkét, ráültetjük a cseréptálra, és kevés olajjal bekenjük. A csirke köré rakjuk a burgonyát és a hagymát.
  4. A csirkesütőt befedjük alufóliával, és légkeveréses sütőben kb. 120-140 fokon elkezdjük sütni kb. 1 óráig.
  5. Levesszük a fóliát, majd a burgonya köré teszünk 2 paradicsomot /aki nem szereti el is hagyhatja/.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon készre sütjük, ha a sütő rendelkezik grillezővel, azzal sütjük tovább.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25026
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Guggolós csirke cserépedényben
Ágicámdrágám 31 recept

Tavasszal az Őrségben kirándultunk és egy fazekasnál beleszerettem ebbe a csirkesütő cserépedénybe, amely hasonlít egy szombreró kalapra, így a csúcsára lehet ültetni a csirkét, és a kalap karimájába pedig mindenfélét lehet pakolni. A fazekas még receptet is ajánlott hozzá, amely így szól: a befűszerezett csirke alá kb.1-2 dl sört öntünk, és így sütjük meg a csirkét. Ez a recept is nagyon finom. A fenti változatot már én próbáltam ki, és azóta nagyon sokszor készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek