r
Nosalty Logó

Grúz diós uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Anocska
Grúz diós uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott uborkát héjastul egész kicsi, maximum 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A joghurtot a citromlével, sóval, borssal, kevés cukorral pikánsra ízesítjük, az uborkára öntjük, majd a durvára tört dióval együtt jól összekeverjük.
  3. Lefedve legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4901
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Ajánló

Sötét, savanyú barnakenyérrel, könnyű száraz fehérborral kiváló vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grúz diós uborkasaláta
Anocska 5 recept

Régi recept egy hétvégi magazinból, a magyar konyhától. Az uborka nedves és hideg étel, egy pikáns öntettel mégis képes jóllakatni és átmelegíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek