r
Nosalty Logó

Grissini 3. - parmezános

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Grissini 3. - parmezános
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2082 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 521 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2082 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra.
  2. A vajat lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük (kb. 40 fokosra), majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A lisztet, a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva összegyúrjuk.
  4. A tésztát téglalap formára nyomkodjuk a kezünkkel (kb. két tenyérnyi méretűre), majd ujjainkkal sűrűn benyomkodjuk. Háromrét hajtjuk (a tészta alsó és felső harmadát felhajtjuk), majd újra benyomkodjuk az ujjainkkal. Elfordítjuk45 fokkal, megint egymásra hajtjuk a két végét és újra megnyomkodjuk. Az olaszok ezt a hajtogatási technikát nevezik "colomba", azaz galamb technikának, a lényege, hogy így levegőbuborékok kerülnek a tésztába, ami javítja az állagát és segíti a kelesztést.
  5. Nedves konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük.
  6. A hajtogatást megismételjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
  7. A tésztát lisztezett munkafelületen két nagy téglalapba kinyújtjuk és kb. 1 cm szélesen, keresztirányban felvágjuk.
  8. A tésztacsíkokat a kezünkkel hengerré sodorjuk, úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk, a két végét pedig ellapítjuk. Tepsiben 10 percig pihentetjük.
  9. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, és a grissiniket ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10866
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

Csak úgy ropogtatni, bor mellé. Huszonpár darab grissini lesz belőle. A megmaradt grissiniket ropotgépben ledarálhatjuk és kitűnően lehet vele panírozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Móricka életében először megy gyerekzsúrba. Az édesanyja - mielőtt elmegy - ellátja pár jótanáccsal. "Kisfiam, mindent szépen köszönj meg, ami pedig nem ízlett, arról inkább ne mondj semmit." Móricka el is megy a gyerekzsúrba, majd távozóban közli: "Kezicsóóókolom, nagyon szépen köszönöm a ropit, a többiről inkább nem mondok semmit." :D Ez a vicc szállóige a baráti körünkben, minden buli után úgy búcsúznak el tőlem a barátok, hogy "Köszönjük a ropit." :D Nekem a grissiniről, vagyis az olasz "ropiról" mindig ez jut eszembe. Ez a grissini Georgio Locatelli receptje, egyébként a főzősulink mai termése. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek