r
Nosalty Logó

Grillezett sajtos karfiolkenyér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Grillezett sajtos karfiolkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolkenyérhez

A szendvics összeállításához

Összesen 521 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolkenyérhez

A szendvics összeállításához

Összesen 1043 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolkenyérhez

A szendvics összeállításához

Összesen 93 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 521 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1569 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

A karfiolkenyérhez

A szendvics összeállításához

Elkészítés

A karfiolkenyérhez

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük meg pár csepp olívaolajjal, majd tegyük félre.
  2. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk, majd szárítgassuk le. Konyhai aprítógépben forgassuk át párszor, hogy rizsszemnyi, kicsi darabokat kapjunk. Ez kb. 3 csészényi adag lesz.
  3. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsünk olívaolajat, dobjuk bele a karfiolrizst, és kb. 20-25 perc alatt, folyamatos keverés mellett pároljuk puhára úgy, hogy a nedvesség teljesen távozzon, elpárolódjon belőle. Csak szárazon tudunk a továbbiakban dolgozni vele. Be fog barnulni, de ne égjen meg. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Kicsit hűtsük, majd öntsük át a kész és majdnem száraz karfiolrizst egy nagy keverőtálba, adjunk hozzá egy felvert tojást, a reszelt sajtokat, és keverjük el velük. A reszelt parmezánt tegyük hozzá a végén, mivel ezzel tudjuk a kellő állagot elérni, ha folyósnak éreznénk a tésztát, tegyünk még belőle hozzá.
  5. Az így elkészült tésztából kézzel csináljunk 4 gömböcöt, helyezzük őket a tepsibe, sütőpapírra, majd lapítsuk el őket, és a tenyerünk élével nyomkodjuk szeletelt kenyér formájúra. Mehetnek is a sütőbe 12-15 percre sülni, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. Vegyük ki a sütőből a karfiolkenyér szeleteket, és hagyjuk úgy 10 percig hűlni, csak utána emeljük le a papírról őket.

A szendvics összeállításához

  1. Közepes lángon melegítsünk egy serpenyőt a tűzhelyen. Közben vajazzuk meg egy-egy oldalukon a karfiolkenyereket. A maradék vajat tegyük a serpenyőbe.
  2. Két szelet „kenyér“ tetejét halmozzuk el apróra vágott sajtdarabkákkal és uborkaszeletekkel, opcionálisan újhagyma karikákkal, majd forgassuk rájuk a másik két szeletet (vajas felükkel felfelé). Ekkor mehetnek a serpenyőbe, mindkét oldalukon 2-3 percig sülni, míg a sajt megolvad a belsejükben és kívül a vajtól megpirulnak.
  3. Tálaljuk csípős szósszal és zöldsalátával esetleg szórjuk meg frissen őrölt borssal. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18583
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Ajánló

Készíthetjük jalapeno paprikával is, jól kiadja a sajtok és a karfiol ízét. Saláta és csípős szósz dukál mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy hűvös tavasz eleji reggelen ezzel a finomsággal kelted a családod, biztosan hatalmas örömet szerzel nekik! Tess Ward, a londoni illetőségű, kedves mosolyú séf is erre az időszakra ajánlja a sok-sok sajttól nyúló, lisztmentes karfiol “kenyérből“ készült melegszendvicset. Az egészséges táplálkozás kedvelőinek hétvégi kényeztető fogásként töltötte fel oldalára. Én pedig imádom az ilyen alternatív típusú, zöldségfelhasználós recepteket. A brokkolipizza, például már régóta nagy kedvencünk!

Hozzávalók

A karfiolkenyérhez

A szendvics összeállításához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek