r
Nosalty Logó

Grillezett csirkemell tócsnival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
norcsikiss
Grillezett csirkemell tócsnival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A tócsnihoz

A szószhoz

Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A tócsnihoz

A szószhoz

Összesen 5613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A tócsnihoz

A szószhoz

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    382.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4558.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2715 micro
Összesen 5613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A tócsnihoz

A szószhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A filézett csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, és megsózzuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a páclevet (bors, borsikafű, rozmaring, bazsalikom, mustár, olívaolaj, dióolaj, chilipehely és fokhagyma).
  3. A megmosott, sózott csirkemellet megforgatjuk benne, legalább egy órán át pihentetjük, de legjobb, ha már előző este bepácoljuk, akkor jobban átjárják az ízek.
  4. A grillsütőnkre most a rács helyett vaslapot teszünk, előmelegítjük, és aranybarnára sütjük a csirkemell mindkét oldalát (kb. 15 perc alatt átsül).

A tócsnihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és káposztareszelőn lereszeljük.
  2. A megpucolt hagymákat felaprítjuk, vagy az előzőleg használt káposztareszelőn lereszeljük, és hozzáadjuk a burgonyához.
  3. Apróra vágjuk a csokor petrezselymet, és ezt is a burgonyás keverékbe tesszük.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 15 dkg lisztet keverünk a burgonyás keverékhez, vagy amennyire szükségünk van (ez attól függ, mennyi levet ereszt a burgonya).
  5. A csirkékkel egy időben a grillező vaslapjára evőkanállal kis kupacokat képezünk, a tetejét megnyomkodjuk. Mind két oldalát aranybarnára sütjük. (Természetesen konyhai körülmények között serpenyőben is elkészíthető.)

A szószhoz

  1. Egy keverőtálba teszünk minden hozzávalót, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük azt.
  2. Üvegbe töltjük, és legalább 24 órán át hűtjük fogyasztás előtt.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2027
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Ajánló

Tálalási javaslat: A csirkemellet saláta halomra helyezzük, és meglocsoljuk a mézes mustáros citromos öntettel (nagyon jól passzol a zöldfűszeres húsokhoz, illetve salátákhoz is) köretnek tócsnit kínálunk fokhagymás tejföllel megbolondítva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
norcsikiss 12 recept

A grill a legnagyobb találmány a világon, főleg, ha van hozzá vaslapunk is. Itt zárójelben szeretném megjegyezni, hogy nekem sincs, de kifejlesztettem. Nem kell hozzá más, mint egy sütőlemez, amit a rácsra elhelyezünk, és voilá már van is. Így esett, hogy a csirkemell mellett egyszerre készítettem a tócsnit is. Muszáj egyszer kipróbálni, nagyon jó ropogós lesz, és kiváló köretet képez ehhez a grillezett fokhagymás csirkemellhez. Természetesen a konyhában, serpenyőben is elkészíthető.

Hozzávalók

A csirkéhez

A tócsnihoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?