r
Nosalty Logó

Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Összesen 519 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Összesen 2079 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Összesen 91 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 519 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3961.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    6759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4409 micro
Összesen 2079 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    345 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Elkészítés

A grillezett csirkemellhez

  1. Hús készítése:
  2. A megtisztított csirkemellet rátesszük folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
  3. Ezután egy tálba tesszük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük fűszersóval és kakukkfűvel, majd rácsorgatunk 1-2 ek hidegen sajtolt olívaolajat, és a hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Grillező serpenyőben felhevített vajon pirosra sütjük a befűszerezett csirkemelleket. Sütéskor érdemes egy nagyobb lábassal "levasalni", ilyenkor sokkal könnyebben átsül a hús. (A lábasba vizet öntünk nehezéknek.)
  5. A saláta készítése:
  6. A fejessaláta megmosott, lecsepegtetett leveleit összetépkedjük, és egy tálra helyezzük.
  7. A póréhagyma szárát hosszában kettévágjuk és egész vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk a salátához.
  8. Rákarikázzuk a paradicsomokat, az olívabogyókat rászórjuk.
  9. Az olívaolajat egy kis tálkába öntjük ecettel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel (pl. provence-i) ízesítjük, elkeverjük, majd a salátára öntjük.
  10. A sült burgonya készítése:
  11. A sütőt előmelegítjük, egy tepsire sütőpapírt helyezünk, és rászórjuk a fagyasztott burgonyát. Oregánót és fehérborsot szórunk rá.
  12. Készre sütjük. Tálaláskor enyhén sózzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17387
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Ajánló

Egyszerűen elkészíthető nyári főétel . Mindenkinek ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel
Mártika és Feri 107 recept

Csirkemell: sovány, finom húsú, kiválóan alkalmas párolva, sütve, a bőre alá töltelék vagy zöldfűszer is rakható. Filézett (csont és bőr nélkül) csirkemell: a bőr és csont eltávolítása nem nehéz, otthon is könnyűszerrel elvégezhető, de megvásárolhatjuk már filézett formában is a csirkemellet. Kiválóan alkalmas gyors sütésre akár egészben, keresztben kettévágva, de csíkokra vágva is. Gyorsan kiszáradhat, óvatosan süssük.  

Hozzávalók

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek