r
Nosalty Logó

Grillázstorta Sütőtöktől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Grillázstorta Sütőtöktől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 1355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 10825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    677.7 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    234 g
  • Koleszterin
    2808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7597.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1758 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    3468 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.7 g
  • Cukor
    743 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3510 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    1792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3445 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 10825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, dióval, vaníliával, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  2. Lehetőleg kapcsos, sütőpapírozott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni.
  3. Addig a krémhez a tojássárgáját kis lángon felfőzzük a cukorral, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, a vaníliát és a rumot, és hűtőben dermesztjük.
  4. Ezalatt megfőzzük a pudingot is: a port a cukorral a 2 dl tejben hidegen elkeverjük (így nem lesz csomós), majd a többi tejbe forráspontnál beleöntjük, és közepes lángon, folytonos keveréssel sűrűsödésig (kb. 5-6 perc) főzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  5. A grillázst a Házi grillázs című receptem szerint készítjük el (ott nagyon részletesen le van írva a készítés), majd nagyon apróra összetörjük, a néhány nagyobb szemet pedig kiválogatjuk dísznek a torta tetejére.
  6. A krémbe dermesztés után belekeverjük a diót, összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, majd a grillázzsal. Ha nem elég sűrű, dobjunk még bele 10-15 dkg darált diót, és tegyünk további 20 percre hűtőbe.
  7. A piskótát 3 lapba vágjuk. Ha nagyon púposra feljön, nyugodtan szeljünk le kicsit a domború tetejéből, így nem lesz olyan vastag a felső lap, és nem is fog lefolyni róla a krém.
  8. Megkenjük bőségesen a krémmel az alsó lapot, rátesszük a következőt, és azt is megkenjük. Erre kerül a legfelső lap, majd az egész tortát felül és oldalán is vastagon bevonjuk a krémmel.
  9. Megszórjuk a maradék nagyobb szemű grillázzsal, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Érdemes tálalás előtt 1 órával kivenni a hűtőből, úgy lesz tökéletes.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3330
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Kiadós, nehéz, különlegesen finom torta ünnepekre, vendégeknek. Lehet tepsiben, szeletként is készíteni, akkor kb. 25x35-ös tepsimérettel számoljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Gyerekkori kedvencem a grillázs szelet, amit Apu vett nekem néha a sarki cukrászdában (meg persze magának is egy szeletet), és mindig szalvétában kértük, hogy már útközben megehessem. Sose bírtuk ki hazáig. :) Aztán eljött idén az Apák napja, gondoltam egy merészet, és megpróbáltam én magam megsütni torta alakban. Sikerült, az egybehangzó vélemény szerint életem egyik legjobb munkája lett. :) Annyira jó lett, hogy én aznap képes voltam szinte kizárólag azt enni, pedig eredetileg Apunak csináltam. :D

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek