r
Nosalty Logó

Gratinírozott hal szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gratinírozott hal szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 747 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1494 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 747 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 1494 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2843 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 1 tk olajban megdinszteljük. Felöntjük a paradicsomszósszal és a levessel. Felfőzzük. Hozzáadjuk a tésztát , kb. 2 percig főzzük.
  2. A halfiléket megmossuk, leszárítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, meglocsoljuk egy kis citromlével.
  3. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a halat oldalanként 1-2 percig elősütjük, kivesszük.
  4. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a majorannát. A petrezselymet apróra vágjuk, és a parmezánnal együtt a vajas-zsemlemorzsás masszához kavarjuk.
  5. A tésztát egy vajjal kikent tűzálló tálba töltjük. A halszeleteket ráhelyezzük. A zsemlemorzsás masszát elosztjuk a hal szeletekre.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2028
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss tészta helyett elkészíthetjük szárított tésztából is, de ebben az esetben főzzük meg a tésztát sós vízben, és úgy keverjük a paradicsommártáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek