r
Nosalty Logó

Görögdinnye torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Görögdinnye torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    308.4 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4402.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1517 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2742 micro
Összesen 6429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétválasztott tojásokból a sárgáját a cukor felével alaposan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a só, a víz és a citromlé hozzáadásával.
  3. A továbbiakban kézzel dolgozunk, és a habbá keverjük lazítva, felváltva a cukros tojássárgáját, az összeszitált liszt+keményítő+sütőpor keverékét, valamint a citromhéjat.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és a piskótamasszát beleöntjük. A szélét felhúzzuk a karimára körben, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. 10 perc múlva 160 C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, és kb 40-45 percig sütjük. (Ez sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizendő.)
  5. A kihűlt tortát 1 napig pihentetjük, hogy szépen lehessen 2-3-ba vágni.
  6. Krém elkészítése: A zselatin és vaj kivételével az alkotó részeket egy kézi habverővel elegyítjük, és vízgőz felett besűrítjük. Mikor elzártuk a víz alatt a gázt, továbbkeverjük az áztatott zselatinnal. Kihűtjük a krémet, ami a hűtőben fog teljesen megszilárdulni. A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a habosított vajhoz, és visszatesszük a hűtőbe.
  7. Összeállítjuk a tortát. A piskótát 3 részre vágjuk, és egy olyan vágott felületű piskótát hagyunk felsőlapnak, ahol jól látszanak a csokimagok. Megtöltjük belül és az oldalán egyaránt a krémmel. Egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe.
  8. Másnap egy vizezett, széles pengéjű késsel elsimítjuk a krémet, hogy a bevonat sima legyen. Először a fehér fondant-t nyújtjuk ki, és a torta magassága + 1 cm csíkkal kerítjük körbe. Ez lesz a dinnye fehér része. A zöld cirmos fondantból a torta magasságának megfelelő csíkkal vonjuk körbe a tortát. Végül a nyomaték kedvéért, 2 ek krémet kenünk a torta tetejére, és nyomunk rá még csokimagokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6235
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

A tortát el lehet készíteni pirosbelű dinnyének is (én egy ilyen képet láttam), de ahhoz, a piskótába ételfestéket kell keverni. Én a természetes adalékokat szívesebben használom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányomnak készítettem születésnapjára. Tavaly kapta az oroszlánt augusztusi lévén, így az idén támadt az az ötletem, hogy a nyarat éltessük egy sárgabelű görögdinnyével. A tortához valami üde, aromás ízt képzeltem, ezért találtam ki a sárgadinnyekrémet. A tortának sokkal nagyobb sikere volt, mint az időjárásnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?